Business & Finance Τετάρτη 24/08/2022, 12:26
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Σε υψηλό 8 εβδομάδων η απόδοση του 10ετούς bund

Ομόλογα: Σε υψηλό 8 εβδομάδων η απόδοση του 10ετούς bund

Η απόδοση του γερμανικού 10ετους κρατικού ομολόγου σημειώνει άνοδο την Τετάρτη, καθώς οι φόβοι για τον πληθωρισμό ενίσχυσαν τις προσδοκίες για πιο επιθετική νομισματική σύσφιγξη.

Οι αναλυτές αναμένουν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να αυξήσει τα επιτόκια για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, παρά το γεγονός ότι η ύφεση είναι όλο και πιο πιθανή.

Το κόστος δανεισμού αυξήθηκε την Τρίτη μετά και από έρευνα του PMI που έδειξε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο.

Η απόδοση του 10ετους γερμανικού αυξάνεται κατά 4,5 μονάδες βάσης στο 1,362%, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Ιουλίου στο 1,384%, σύμφωνα με το Reuters.

«Με τα υπάρχοντα δεδομένα και το ημερολόγιο μάλλον άδειο σήμερα, οι τιμές της ενέργειας πιθανότατα θα δώσουν τον τόνο στις αγορές ομολόγων», ανέφεραν αναλυτές της Unicredit.

Οι τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου στην Ολλανδία, ο κύριος μοχλός προσδοκιών για τον πληθωρισμό, αυξάνονται κατά 3,8% στα 270,00 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) την Τετάρτη, μετά από υποχώρηση την προηγούμενη ημέρα.

Έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο στις 292,5 μονάδες τη Δευτέρα, καθώς οι αγορές εξακολουθούν να ανησυχούν για πιθανή διακοπή λειτουργίας του κύριου ρωσικού αγωγού προς τη Γερμανία.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τη δημοσίευση των πρακτικών της ΕΚΤ και του γερμανικού δείκτη Ifo την Πέμπτη.

Οι αγορές συνεχίζουν να προεξοφλούν μια αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και περίπου 200 μονάδες έως τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετους ενισχύεται κατά 7 μονάδες βάσης σε νέο υψηλό 5 εβδομάδων στο 3,726%, με τη διαφορά έναντι του αντίστοιχου γερμανικού να διευρύνεται στις 235 bps. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News