Business & Finance Τρίτη 23/08/2022, 12:06
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank Χρηματιστηριακή: Δίνει σήμα για κατοχύρωση κερδών στο ΧΑ

Eurobank Χρηματιστηριακή: Δίνει σήμα για κατοχύρωση κερδών στο ΧΑ

Αμυντικές θέσεις και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών συστήνει η Eurobank Χρηματιστηριακή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αφότου οι ελληνικές μετοχές ανέκαμψαν κατά 11% από τα χαμηλά του Ιουνίου.  

Σύμφωνα με τους αναλυτές της χρηματιστηριακής, το short covering, οι χαμηλές θέσεις και οι μικροί όγκοι ενέτειναν την τάση της ανάκαμψης, βοηθώντας τον Γενικό Δείκτη να διαγράψει τις απώλειές του από τις αρχές του έτους. Οι τράπεζες βρέθηκαν στο τιμόνι της κίνησης, με ράλι 16% από τα μέσα του Ιουνίου, υπερ-αποδίδοντας έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών κατά 14%.

Έπειτα από αυτά, η Eurobank Χρηματιστηριακή σημειώνει πως παρά τις ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός κορυφώνει, τα μακροοικονομικά θεμελιώδη αναμένεται να επιδεινωθούν, λόγω και της αβεβαιότητας γύρω από το φυσικό αέριο.

Εν μέσω κινδύνου για πιο αυστηρή της προβλεπόμενης στάση από την Fed και την ΕΚΤ, οι αναλυτές προειδοποιούν για επιδείνωση του κλίματος και συστήνουν στους επενδυτές να εκμεταλλευτούν την τελευταία άνοδο της αγοράς για να μειώσουν την έκθεσή τους.

Η Eurobank Χρηματιστηριακή δηλώνει την προτίμησή της για μετοχές με μερισματική στήριξη (όπως οι ΟΠΑΠ και Motor Oil), θετικό momentum αποτελεσμάτων (όπως οι Mytilineos και τα διυλιστήρια) ή με περιορισμένο ρίσκο αποτελεσμάτων (όπως ο ΟΠΑΠ).

Άλλωστε, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων περιπλέκει το σκηνικό και ενισχύει τον πολιτικό κίνδυνο.

moneyreview.gr

Morgan Stanley: Μετά από 12 χρόνια, συστήνει επενδύσεις σε μετρητά έναντι των μετοχών

BofA: Θα συνεχιστεί το bear market rally; Τι λένε οι διαχειριστές 836 δισ. δολαρίων

Ευρωπαϊκές μετοχές: Τη χειρότερη χρονιά από το 2008 βλέπουν Goldman Sachs, UBS

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News