Business & Finance Παρασκευή 19/08/2022, 19:17
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Απώλειες με τα βλέμματα στραμμένα στη νομισματική πολιτική

Ευρωπαϊκές μετοχές: Απώλειες με τα βλέμματα στραμμένα στη νομισματική πολιτική

Με απώλειες έκλεισαν και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το επενδυτικό κλίμα ακολούθησε τον τόνο των διεθνών αγορών, όπου επικράτησαν ανησυχίες σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής και εξέταση των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,77%, με «βαρίδι» από τους κλάδους του ταξιδιού και της αναψυχής. Ανοδικά κινήθηκαν αντιθέτως, οι εταιρείες του τομέα της υγείας.

Ο Dax της Φρανκφούρτης έκλεισε με απώλειες 1,12%, ο CAC του Παρισιού με – 0,94% και ο FTSE MIB του Μιλάνου με 1,96%. Αντιθέτως, με οριακά κέρδη 0,11% έκλεισε ο FTSE του Λονδίνου.

Το επενδυτικό κλίμα ανατράπηκε στα μέσα της εβδομάδας, αφότου η Fed έδωσε στη δημοσιότητα τα πρακτικά για την συνεδρίαση του Ιουλίου, όπου φάνηκε ότι τα μέλη του εκτελεστικού της συμβουλίου δεν πρόκειται να επιβραδύνουν το ρυθμό σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ. Αυτό θα συμβεί μόνο όταν ο πληθωρισμός υποχωρήσει σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα. Βέβαια, οι ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός έχει ήδη κορυφωθεί, έδιναν ελπίδες στους επενδυτές ότι οι τράπεζες θα ακολουθούσαν πιο ήπια νομισματική πολιτική.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα, οι επενδυτές προσπαθούσαν να «χωνέψουν» και τα στοιχεία του λιανεμπορίου στη Βρετανία για τον Ιούλιο, αλλά και τις τιμές του παραγωγού στη Γερμανία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News