Business & Finance Παρασκευή 19/08/2022, 17:46
ΑΓΟΡΕΣ

Σπάει το σερί η Wall Street: Προς ολοκλήρωση της εβδομάδας με απώλειες

Σπάει το σερί η Wall Street: Προς ολοκλήρωση της εβδομάδας με απώλειες

Ξεθωριάζει το καλοκαιρινό ράλι που επικράτησε στις αμερικανικές αγορές, με τις μετοχές να καταγράφουν απώλειες και τον S&P να οδεύει προς «κόκκινη» εβδομάδα έπειτα από τέσσερις εβδομάδες ανοδικού σερί.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,11%, ενώ ο Dow Jones υποχωρεί 250 μονάδες ή 0,74%. Απώλειες 1,77% σημειώνει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq. Για ολόκληρη την εβδομάδα, ο S&P 500 υποχωρεί κατά περίπου 1,03%, ο Dow Jones κατά 0,12% και ο τεχνολογικός Nasdaq τουλάχιστον κατά 2%.

Το θετικό κλίμα στην Wall Street ανατράπηκε την Τετάρτη, όταν ήρθαν στη δημοσιότητα τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed του Ιουλίου. Επίσης, ο πρόεδρος της Fed St. Louis, James Bullard, άφησε να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει τις επιτοκιακές αυξήσεις σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο. Αυτά τα δύο γεγονότα φαίνεται πως κατέρριψαν τις ελπίδες των επενδυτών για επιβράδυνση των επιτοκιακών αυξήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Bed Bath & Beyond κατέρρευσε νωρίτερα, αφότου ο Ryan Cohen ρευστοποίησε ολόκληρο το μερίδιό τους την εταιρεία. Η κίνηση αυτή επιβάρυνε το επενδυτικό κλίμα, καθώς πολλοί είχαν ποντάρει στη μετοχή της εταιρείας τους τελευταίους μήνες.

Επίσης, δικαιώματα προαίρεσης (stock options) συνολικής αξίας περίπου 2 τρισ. δολαρίων πρόκειται να λήξουν σήμερα, οδηγώντας κατά πάσα πιθανότητα σε αυξημένες διακυμάνσεις στην αγορά.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News