Business & Finance Πέμπτη 18/08/2022, 17:25
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: «Ξεθωριάζει» το μομέντουμ στα αμερικανικά χρηματιστήρια

Wall Street: «Ξεθωριάζει» το μομέντουμ στα αμερικανικά χρηματιστήρια

Δυσοίωνα άνοιξε η σημερινή συνεδρίαση στην Wall Street, με τους επενδυτές να ψάχνουν τη σωστή κατεύθυνση μία ημέρα αφότου ο Dow Jones ανέκοψε το πενθήμερο ανοδικό σερί λόγω της ανακοίνωσης των πρακτικών της Fed.

Ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,26%, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί οριακά κατά 0,05% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατά 0,11%.

Σήμερα συνεχίζεται το μπαράζ των αποτελεσμάτων τριμήνου στον κλάδο του λιανεμπορίου, που έχει αποτελέσει «βαρίδι» στα αμερικανικά χρηματιστήρια τις τελευταίες τρεiς ημέρες. Ενδεικτικά η μετοχή της Kohl’s υποχώρησε 8% αφότου η εταιρεία μείωσε το guidance της για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Επίσης, οι επενδυτές είχαν στραμμένα τα βλέμματα και στις νωρίτερες ανακοινώσεις για τις αιτήσεις ανεργίας, οι οποίες υποχώρησαν στις 250.000 την εβδομάδα μέχρι τις 13 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως χθες οι αμερικανικές αγορές επηρεάστηκαν από τα πρακτικά της Fed, όπου φάνηκε αφενός ότι η τράπεζα στρέφει όλη της την προσοχή στην μάχη κατά του πληθωρισμού, αφετέρου άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να βασίσει το ρυθμό της σύσφιγξης ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News