Business & Finance Τετάρτη 17/08/2022, 19:23
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Παύση στο ράλι των τελευταίων ημερών

Βουτιά για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Παύση στο ράλι των τελευταίων ημερών

Ανακόπηκε το μομέντουμ των ευρωπαϊκών αγορών, με το επενδυτικό κλίμα να επιβαρύνεται από ιδίως από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Βρετανία. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βρέθηκαν σήμερα στο κόκκινο για πρώτη φορά μετά από πέντε διαδοχικές συνεδρίες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,91%, χάνοντας τα κέρδη που είχε σημειώσει νωρίτερα μέσα την ημέρα. «Βαρίδι» για τον δείκτη αποτέλεσαν ιδίως οι μετοχές των εταιρειών στον κλάδο του λiανεμπορίου, που έκλεισαν 2,6% χαμηλότερα. Επίσης, απώλειες της τάξης του 0,5% κατέγραψαν και οι μετοχές στον τομέα τροφίμων και ποτών.

Ο Dax της Φρανκφούρτης κατέγραψε σημαντικές απώλειες 2,04%, ενώ ο FTSE του Λονδίνου έκλεισε με -0,27%. Ο CAC του Παρισιού επίσης κατέγραψε απώλειες 0,97%, όπως και ο FTSE Mib του Μιλάνου που έκλεισε με -1,04%.

Σημειώνεται πως το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επιδεινώθηκε ιδίως μετά το άνοιγμα της Wall Street που επίσης έδειξε σημάδια απαισιοδοξίας μετά από αρκετές συνεδρίες. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι επενδυτές φαίνεται να στρέφουν την προσοχή τους αφενός στα σημερινά πρακτικά της Fed, που θα δείξουν εάν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε νέα μεγάλη επιτοκιακή αύξηση το φθινόπωρο, αφετέρου στα αποτελέσματα τριμήνου των κολοσσών του λιανεμπορίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News