Business & Finance Τετάρτη 17/08/2022, 17:35
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες μετά το ράλι

Wall Street: Απώλειες μετά το ράλι

Στο κόκκινο βρέθηκαν τα αμερικανικά χρηματιστήρια με την έναρξη της συνεδρίασης, καθώς τα νέα αποτέλεσματα τριμήνου των κολοσσών στον κλάδο του λιανεμπορίου ανέκοψαν την ανοδική τροχιά.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,58%, ενώ ο S&P 500 και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφουν απώλειες της τάξης του 0,83% και 1,41% αντίστοιχα.

Οι επενδυτές φαίνεται πως εξακολουθούν να εξετάζουν και να επηρεάζονται από τα αποτελέσματα στο λιανεμπόριο, που ξεκίνησαν χθες με την Walmart και την Home Depot. Σήμερα, η μετοχή της Target διολισθαίνει, καθώς οι πωλήσεις της εταιρείας ήταν σημαντικά χαμηλότερες από τη μέση εκτίμηση, ενώ παράλληλα βρίσκεται αντιμέτωπη με περίσσια αποθέματα. Η μετοχή της Lowe’s αντιθέτως κινείται ανοδικά με ήπιο ρυθμό, παρότι τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου ήταν μικτά.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ παρέμειναν σταθερές τον Ιούλιο. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων υποχώρησαν, όπως και οι τιμές της βενζίνης, ενώ οι καταναλωτές αύξησαν τις αγορές τους μέσω Διαδικτύου.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News