Business & Finance Τρίτη 16/08/2022, 15:22
ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων μετά τον γερμανικό ZEW και την απασχόληση στη Βρετανία

Αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων μετά τον γερμανικό ZEW και την απασχόληση στη Βρετανία

Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων σημειώνουν άνοδο, με τα στοιχεία για την απασχόληση στη Βρετανία να μην περιορίζουν το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα και το επενδυτικό κλίμα να επιδεινώνεται περαιτέρω στη Γερμανία.

Oι αγορές ομολόγων, ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη, συνεχίζουν να κινούνται μεταξύ των ανησυχιών για τον υψηλό πληθωρισμό και την ύφεση.

Τα βρετανικά ομόλογα οδηγούν την άνοδο των αποδόσεων την Τρίτη, με το 10ετές να ενισχύεται 5 μονάδες βάσης, καθώς η ανεργία παρέμεινε σταθερή με τον αριθμό των εργαζομένων όμως να αυξάνει λιγότερο από ότι αναμενόταν, και τους μισθούς περισσότερο.

«Βλέπουμε μία μικρή άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων σήμερα μετά τα στοιχεία ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο Antoine Bouvet, υψηλόβαθμο στέλεχος στην ING, σύμφωνα με το Reuters.

Οι προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας παρέμεναν αμετάβλητες μετά τα στοιχεία, σύμφωνα με τις τιμολογήσεις στην αγορά.

Οι αποδόσεις υποχώρησαν σημαντικά την Δευτέρα, με του 10ετούς γερμανικού ομολόγου να μειώνεται κατά 9 μονάδες βάσης.

Οι αγορές χρήματος στην Ευρωζώνη συνεχίζουν να τιμολογούν αύξηση 50 μονάδων βάσης από την ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο.

Στο επίκεντρο των επενδυτών ήταν ο δείκτης ZEW που έδειξε ότι το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία υποχώρησε απρόσμενα τον Αύγουστο στις -55,3 μονάδες από -53,8 τον Ιούλιο. Το αποτέλεσμα ήταν χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις για -53,8, σε δημοσκόπηση του Reuters. 

Η απόδοση του 10 ετούς γερμανικού ομολόγου σημειώνει άνοδο κατά 3 μονάδες βάσης στο 0,932%, κάτω από το υψηλό δύο εβδομάδων στο 1,025% την περασμένη Παρασκευή. 

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί 3 μονάδες βάσης στο 3,02%. Η διαφορά απόδοσης έναντι του γερμανικού ομολόγου διαμορφώνεται στις 210 μονάδες βάσης. 

Τα αδύναμα στοιχεία από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι ανησυχίες σχετικά με τις διακοπές εφοδιασμού με φυσικό αέριο στη Γερμανία πλήττουν το επενδυτικό κλίμα την τρέχουσα εβδομάδα. 

Στις εκδόσεις νέου χρέους, η Γερμανία άντλησε την Τρίτη 3,242 δισ. ευρώ από την επανέκδοση 5ετούς ομολόγου.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News