Business & Finance Πέμπτη 11/08/2022, 16:57
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοδος με τα μακροοικονομικά να προσφέρουν εκ νέου ώθηση

Wall Street: Άνοδος με τα μακροοικονομικά να προσφέρουν εκ νέου ώθηση

Ανοδικά και σήμερα κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, ωστόσο κινούνται εμφανώς πιο συντηρητικά σε σχέση με το χθεσινό ράλι στο οποίο επιδόθηκαν. Και στη σημερινή συνεδρίαση τα μακροοικονομικά στοιχεία και η βελτιωμένη τους εικόνα πρωταγωνιστούν.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,70%, ο S&P 500 κινείται ελαφρώς χαμηλότερα και διαπραγματεύεται πλησίον του +0,65%, ενώ παρόμοιο είναι το ποσοστό θετικής μεταβολής που παρουσιάζει ο Nasdaq.

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία αναφορικά με τις τιμές παραγωγού τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, οι τιμές παραγωγού τον περασμένο μήνα υποχώρησαν κατά 0,5% συγκρινόμενες με τον Ιούνιο, ενώ σε σχέση με τον Ιούλιο του 2022 ενισχύθηκαν κατά 9,8%.

Η συρρίκνωση αυτή έρχεται σε συνέχεια των χθεσινών στοιχείων που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο τον Ιούλιο επιβραδύνθηκε σε ετήσια βάση στο 8,5% από 9,1% τον Ιούνιο.

Ξεχωριστή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, έδειξε ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 14.000, στις 262.000. Ωστόσο το επίπεδο αυτό ήταν χαμηλότερο κατά 2.000 αιτήσεις σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή της Disney βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντας, μετά τη δημοσιοποίηση καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο του 2022.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News