Business & Finance Τρίτη 9/08/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες άνω του 1% για το Nasdaq – Πιέσεις από τον κλάδο επεξεργαστών

Wall Street: Απώλειες άνω του 1% για το Nasdaq – Πιέσεις από τον κλάδο επεξεργαστών

Πτωτικά κινήθηκε η Wall Street και στη σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να αναμένουν εναγωνίως τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιουλίου στις ΗΠΑ. 

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,4%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 1,2%. Ο Dow Jones σημείωσε μικρότερη πτώση της τάξης των 56 μονάδων ή 0,2%. Πιέσεις δέχθηκαν και οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης με το δείκτη Russell 2000 να υποχωρεί 1,7%.  

Οι απώλειες πυροδοτήθηκαν από την κατασκευάστρια επεξεργαστών μνήμης Micron, η οποία προειδοποίησε ότι τα έσοδά της θα είναι κατώτερα των προσδοκιών, επικαλούμενη μακροοικονομικούς παράγοντες και προβλήματα στην αλυσίδα προσφοράς. Η μετοχή της υποχώρησε περισσότερο από 5%.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε επί τρεις συναπτές εβδομάδες, όμως η περίοδος εταιρικών ανακοινώσεων στιγματίστηκε από προειδοποιήσεις από κορυφαία στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων. «Τα πάντα δείχνουν ότι ο πληθωρισμός έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στην εταιρική Αμερική και γι΄αυτό ακριβώς το λόγο πιστεύω ότι η σημερινή χρηματιστηριακή αγορά θα δυσκολευθεί να συνεχίσει σε πορεία ανάκαμψης», ανέφερε ο Ed Moya, αναλυτής της Oanda.

Γενικότερα αυτή η εβδομάδα αποδεικνύεται δύσκολο για τους κατασκευαστές επεξεργαστών. Τη Δευτέρα, οι χειρότερες του αναμενομένου προβλέψεις για τα έσοδα της Nvidia άσκησαν πιέσεις στον κλάδο με τις μετοχές να διευρύνουν τις απώλειές τους. 

Εκτός από τον κλάδο των επεξεργαστών, μεγάλες απώλειες κατέγραψαν και άλλες εισηγμένες στο Nasdaq μετοχές. Η Novavax υποχώρησε 27% από τη στιγμή που αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις για τα έσοδα ολόκληρου του έτους, εξαιτίας της πενιχρής ζήτησης για εμβόλια κατά της Covid. Η μετοχή της Upstart υποχώρησε αντίστοιχα 10%, καθώς η εταιρεία καταναλωτικής πίστης ανακοίνωσε αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου που ήταν κατώτερα των προσδοκιών. 

Οι επενδυτές περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή που ανακοινώνονται αύριο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αναλυτές του Dow Jones, o πληθωρισμός διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στο 8,7% συγκριτικά με το 9,1% του Ιουνίου, κυρίως χάρη στην αποσυμφόρηση των τιμών ενέργειας. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News