Business & Finance Τρίτη 9/08/2022, 17:28
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στην έναρξη της συνεδρίασης

Η εβδομάδα δεν έχει αρχίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις για το αμερικανικό χρηματιστήριο

Wall Street: Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στην έναρξη της συνεδρίασης

Απώλειες καταγράφουν οι τρεις κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση κι ενώ χθες οι δύο εξ αυτών έκλεισαν με οριακή πτώση.

Οι επενδυτές σήμερα εμφανίζονται επιφυλακτικοί εν αναμονή της αυριανής ανακοίνωσης αναφορικά με την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Ιούλιο.

Τα αυριανά στοιχεία αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το υψηλό σχεδόν 42 ετών τον Ιούνιο με τις τιμές καταναλωτή να αυξάνονται κατά 9,1% σε ετήσια βάση, ήταν η κορύφωσή τους για το 2022 και αν ο Ιούλιος θα σηματοδοτήσει τον μήνα που θα αρχίσει να συντελείται η αποκλιμάκωσή τους. Οι αναλυτές πάντως προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται, καθώς εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός τον προηγούμενο μήνα θα επιβραδυνθεί σε ετήσια βάση στο 8,7%.

Στα της Wall Street, ο Dow Jones καταβάλει προσπάθειες να περάσει σε θετικό έδαφος, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες περί του 0,40%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί αρκετά περισσότερο ευρισκόμενος στο -1,23%.

Η εβδομάδα δεν έχει αρχίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις για το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους S&P 500 και Nasdaq να προέρχονται από ένα σερί τριών διαδοχικών εβδομάδων στις οποίες κατέγραψαν κέρδη.

Οι μετοχές των κατασκευαστριών εταιρειών ημιαγωγών βρίσκονται και σήμερα στο στόχαστρο των επενδυτών, καθώς μετά τα χθεσινά απογοητευτικά αποτελέσματα της Nvidia για το β΄ τρίμηνο του 2022, ήρθαν σήμερα οι προειδοποιήσεις της Micron αναφορικά με τα κέρδη της το τρέχον τρίμηνο, τα οποία ενδέχεται να μην συνάδουν με την καθοδήγησή της αναφορικά με την πορεία της για το β΄ τρίμηνο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News