Business & Finance Δευτέρα 8/08/2022, 17:28
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοδος στην έναρξη της εβδομάδας

Wall Street: Άνοδος στην έναρξη της εβδομάδας

Ανοδικά κινούνται στην εναρκτήρια συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, σε μια εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας λόγω εποχής δεν αναμένεται να υπάρξει πλούσια επικαιρότητα.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,80%, με το ίδιο σχεδόν ποσοστό κινείται ανοδικά ο S&P 500, με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 1,31%.  

Η προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε με κέρδη για τους S&P 500 και Nasdaq, επεκτείνοντας στις τρεις συναπτές εβδομάδες το ανοδικό τους σερί, σε αντίθεση με τον Dow Jones ο οποίος κατέγραψε οριακές απώλειες στο σύνολο της εβδομάδας της τάξεως του 0,14%. 

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο οι μικροεπενδυτές βρήκαν τη νέα μετοχή meme (μετοχές εταιρειών που προτιμώνται επειδή κάνουν θόρυβο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρά για τις οικονομικές τους επιδόσεις) αυτή της Bed, Bath & Beyond.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα είναι η μετοχή που έχει αναζητηθεί σήμερα Δευτέρα περισσότερο στη σελίδα WallStreetBets (η σελίδα που είναι υπεύθυνη για την επενδυτική φρενίτιδα στις αρχές του 2021). Πληροφορίες λένε ότι το 46% των μετοχών της αλυσίδας λιανικής πώλησης που βρίσκονται σε ελεύθερη διασπορά βρίσκονται σε θέσεις short.

Οι μικροεπενδυτές έχουν στραφεί στη μετοχή της Bed, Bath & Beyond, με αποτέλεσμα πριν την έναρξη της συνεδρίασης να έχει εκτοξευθεί κατά σχεδόν 60%, για να περιορίσει στη συνέχεια την άνοδό της στο +0,40%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News