Business & Finance Δευτέρα 8/08/2022, 14:45
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συντηρείται το θετικό μομέντουμ με χαμηλό τζίρο 

Χρηματιστήριο: Συντηρείται το θετικό μομέντουμ με χαμηλό τζίρο 

Την ανοδική του ορμή από το πρωί συντηρεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, στην πρώτη συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, βάζοντας έτσι τέλος στο διήμερο πτωτικό σερί στο οποίο επιδόθηκε και το έφερε οριακά μεν υπό των 850 μονάδων δε. 

Σήμερα ο Γενικός Δείκτης κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση και περί τις 14:30 η ώρα έχει ξεπεράσει το +1% ευρισκόμενος στις 857,78 μονάδες. 

Ο τζίρος σε πολύ χαμηλά επίπεδα κάτι που είναι απολύτως αναμενόμενο γι αυτή και την επόμενη εβδομάδα (η οποία περιλαμβάνει και την αργία του Δεκαπενταύγουστου την ερχόμενη Δευτέρα), διαμορφούμενος στα 19 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει φθάσει τα 8,3 εκατ. μετοχές. 

Το +1% προσπαθεί να προσεγγίσει και ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, μικρότερου εύρους στο +0,34% η άνοδος του Mid Cap, ενώ ο δείκτης των τραπεζών ενισχύεται περί του 0,78%. Ο κλάδος του εμπορίου είναι ο μοναδικός που βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος εκ των κυριοτέρων του ελληνικού χρηματιστηρίου. 

Από τις επιμέρους μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ράλι πραγματοποιεί η μετοχή της Lamda στην πρώτη συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά του εκπτωτικού εμπορικού κέντρου McArthur Glenn στα Σπάτα. Ξεχωρίζουν επίσης οι μετοχές των Alpha Bank και Πειραιώς με άνοδο 2,73% και 2,37%. 

Τρεις μόλις μετοχές υποχωρούν κι αυτές ωστόσο με ήπιες αρνητικές μεταβολές και συγκεκριμένα οι Eurobank (-0,72%), ΓΕΚ Τέρνα (-0,52%) και ΟΛΠ (-0,26%).

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ideal Holdings: Ομολογιακό 33 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Byte

Lamda: Ολοκλήρωσε την εξαγορά του McArthurGlen αντί 40 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News