Business & Finance Παρασκευή 5/08/2022, 19:57
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πτώση στη συνεδρίαση, απώλειες 0,6% στην εβδομάδα

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πτώση στη συνεδρίαση, απώλειες 0,6% στην εβδομάδα

Mε πτώση έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ αύξησαν τα στοιχήματα για επιτοκιακές αυξήσεις.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για ύφεση που εξακολουθούν να υποφώσκουν οδήγησαν τις μετοχές σε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξης του 0,6%, τερματίζοντας το ανοδικό σερί των δύο προηγούμενων εβδομάδων, εν μέσω ανησυχιών για γεωπολιτική ένταση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ και τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,8%, διευρύνοντας τις αρχικές του απώλειες. 

Ο κλάδος εξόρυξης μετάλλων σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη, της τάξης του 1,1%, ακολουθώντας την άνοδο των τιμών χαλκού και άλλων βασικών μετάλλων, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στα χαμηλά αποθέματα και στα προβλήματα στην αλυσίδα προσφοράς. 

Ο κλάδος πετρελαίου αντέστρεψε τις αρχικές του απώλειες, για να παρουσιάσει κέρδη 0,6%, καθώς ανέκαμψαν και οι τιμές πετρελαίου μετά τη μεγάλη χθεσινή τους πτώση. Αφορμή έδωσαν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας που έδειξαν απρόσμενη μεν, αλλά ήπια αύξηση τον Ιούνιο, παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα σε επίπεδο προσφοράς άσκησαν πιέσεις στη μεταποίηση. 

Από τις επιμέρους επιχειρήσεις, ξεχώρισε η μετοχή της Deutsche Post με άνοδο 4,6%, στον απόηχο της διψήφιας ανόδου των εσόδων και των κερδών. Μικρότερα κέρδη 1,6% παρουσίασε και η μετοχή του χρηματιστηρίου αξιών του Λονδίνου (LSE), καθώς διατήρησε αμετάβλητο το στόχο του για το κόστος και ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.  

Στον αντίποδα, η Allianz, που υποχώρησε 1,6%, καθώς ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος ανακοίνωσε μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση των τριμηνιαίων κερδών του και δαπάνησε 140 εκατ.ευρώ για αναδιάρθρωση. 
  
Aπό τα επιμέρους ταμπλό, ο DAX στην Φρανκφούρτη υποχώρησε 0,65%, ο CAC 40 στο Παρίσι 0,63%, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο 0,11%. Στην ευρωπεριφέρεια, ο IBEX στη Μαδρίτη κατάφερε και έκλεισε σε θετικό έδαφος με οριακά κέρδη 0,08%, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,17%. 

 

moneryeview.gr
 
  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News