Business & Finance Παρασκευή 5/08/2022, 16:57
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προβληματισμός από τα στοιχεία για την απασχόληση 

Wall Street: Προβληματισμός από τα στοιχεία για την απασχόληση 

Απώλειες καταγράφουν οι τρεις κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στο αρχικό στάδιο της σημερινής συνεδρίασης, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την απασχόληση τον Ιούλιο, στοιχεία που γι άλλον ένα μήνα επιβεβαίωσαν ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή. Μάλιστα η ισχυρή αγορά εργασίας μπορεί να υποδηλώνει ότι εντέλει η αμερικανική οικονομία θα καταφέρει να αποφύγει την επέκταση της ύφεσης. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,44%, ο Dow Jones διαγράφει περί του 0,70%, με τον Nasdaq να έχει καταγράφει απώλειες πλέον του -1%. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία για την απασχόληση τον Ιούλιο, με την ανεργία να επιστρέφει στα προ πανδημίας επίπεδα. 

Ειδικότερα, τον περασμένο μήνα εξαιρουμένου του αγροτικού κλάδου προστέθηκαν 528.000 νέες θέσεις εργασίας από τις αναθεωρημένες ανοδικά 398.000 νέες θέσεις τον Ιούνιο (372.000 η πρώτη εκτίμηση) κι ενώ οι αναλυτές ανέμεναν οι νέες θέσεις να αυξηθούν κατά 250.000. 

Έτσι πλέον το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε από το 3,6% στο 3,5%, επίπεδο το οποίο τελευταία φορά εμφανίσθηκε τον Μάρτιο του 2020.

Η εικόνα της αγοράς εργασίας παραμένει ισχυρή και αυτή η εικόνα είναι που έχει φέρει τους επενδυτές σε κατάσταση επιφυλακής. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed, πολλάκις έχουν δηλώσει ότι αν η αγορά εργασίας είναι ισχυρή τότε θα αφήνει χώρο για περεταίρω σύσφιγξη της νομισματικής τους πολιτικής. 

Και κατά πώς φαίνεται, μετά τα τελευταία στοιχεία οι αξιωματούχοι της Fed δεν θα έχουν κανένα λόγο να μην προχωρήσουν σε μια νέα «γενναία» αύξηση των επιτοκίων. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News