Business & Finance Παρασκευή 5/08/2022, 14:44
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Επεκτείνει τις χθεσινές απώλειες

Χρηματιστήριο: Επεκτείνει τις χθεσινές απώλειες

Πτωτικά κινείται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, στη σημερινή συνεδρίαση που ολοκληρώνει την πρώτη εβδομάδα για τον Αύγουστο. 

Περί τις 14:40, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες περί του 1,30%, μια υποχώρηση η οποία τον έχει φέρει υπό της ζώνης των 860 μονάδων στις 856,48 μονάδες.  

Ο τζίρος είχε αρχίσει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα από τον Ιούλιο, πόσο μάλλον στη διάρκεια του Αυγούστου, σε έναν μήνα κατά τον οποίο παραδοσιακά η συναλλακτική δραστηριότητα ατονεί εξαιτίας των καλοκαιρινών αδειών. Έτσι και σήμερα κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα στα 16 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 7,5 εκατ. τεμάχια. 

Πλησίον του -1% κινείται και ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, πιο ήπια η πτώση του Mid Cap της τάξεως του -0,12%, με τον τραπεζικό δείκτη να έχει κατέλθει οριακά υπό του -1%, παρά την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε σήμερα στις τέσσερις συστημικές τράπεζες με έκθεσή της η χρηματιστηριακή Euroxx. 

Coca Cola, Alpha Bank, Aegean, η τριπλέτα των μετοχών στις οποίες εξασκούνται οι εντονότερες πιέσεις, υποχωρώντας κατά 2,92%, 228% και 2,25% αντίστοιχα. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχωρίζει αυτή του ΟΤΕ με άνοδο 1,38%, καθώς ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Ελβαλχαλκόρ, ΑΔΜΗΕ και Βιοχάλκο παρουσιάζουν υποτονικά κέρδη. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Euroxx: Ψήφος εμπιστοσύνης στο επενδυτικό story των τραπεζών

Εκτινάχθηκε το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο εξάμηνο – Αύξηση 71,6%

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News