Business & Finance Παρασκευή 5/08/2022, 13:44
ΑΓΟΡΕΣ

Ανέκτησε τα 23.000 δολάρια το Bitcoin – Θετικό μομέντουμ στα cryptos

Ανέκτησε τα 23.000 δολάρια το Bitcoin – Θετικό μομέντουμ στα cryptos

Κοντά σε υψηλό δύο μηνών πλησίασε το Bitcoin, ανακτώντας τα 23.000 δολάρια και συμπαρασύροντας ανοδικά την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το θετικό μομέντουμ της αγοράς αποδίδεται στην διάχυτη αισιοδοξία στις αμερικανικές αγορές ενόψει της ανακοίνωσης των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Λίγο πριν τις 2 μ.μ. ώρα Ελλάδος, το Bitcoin κατέγραφε άνοδο 1,14% στα 23.192 δολάρια. Το Ethereum με άνοδο 2,27 δολάρια άγγιξε τα 1.664 δολάρια. Επίσης, ανοδική πορεία με κέρδη 3,48% ακολουθεί το Solana, όπως και το Cardano (1,65%) και το Avalanche (2,36%).

Υπενθυμίζεται πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων δέχεται πλήγματα τους τελευταίους μήνες, ενώ φαίνεται να ακολουθεί τις διακυμάνσεις του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq. Το Bitcoin έχει «κολλήσει» σε χαμηλά – σε σχέση με τους τελευταίους μήνες του 2021 – επίπεδα, ιδίως λόγω της ανησυχίας για την επίπτωση της επιθετικής νομισματικής πολιτικής της Fed στην αμερικανική οικονομία.

Οι επενδυτές φαίνεται πως παρακολουθούν στενά τα στοιχεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ. Ενδεικτικά, τους τελευταίους έξι μήνες, το Bitcoin ανταποκρίνεται με έντονες διακυμάνσεις περίπου 30 λεπτά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της σχετικής έκθεσης από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη μέση εκτίμηση αναμένεται να προστεθούν 250.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, χαμηλότερα από την αύξηση κατά 372.000 θέσεις που είχε ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Coinbase – BlackRock: Συνεργασία τιτάνων με επίκεντρο το Bitcoin

Reuters: Η άνοδος του δολαρίου δεν έχει ακόμη κορυφωθεί – Θα ανακτήσει το χαμένο έδαφος το ευρώ;

Μαζικές απολύσεις στην Coinbase: Έρχεται βαρύς «χειμώνας» στα cryptos

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News