Business & Finance Τετάρτη 3/08/2022, 23:21
ΑΓΟΡΕΣ

ΗΠΑ: Σε υψηλό τριών μηνών ο Nasdaq – Απροσδόκητη ανάκαμψη για τις Υπηρεσίες τον Ιούλιο

ΗΠΑ: Σε υψηλό τριών μηνών ο Nasdaq – Απροσδόκητη ανάκαμψη για τις Υπηρεσίες τον Ιούλιο

Η Wall Street ολοκληρώθηκε απότομα υψηλότερα την Τετάρτη, με τις  ισχυρές προβλέψεις για κέρδη από την PayPal και την CVS Health Corp να ανεβάζουν το κλίμα αισιοδοξίας και να βοηθούν στην άνοδο του Nasdaq στο υψηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Μαΐου.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο κλάδος των υπηρεσιών των ΗΠΑ ανέκαμψε απροσδόκητα τον Ιούλιο εν μέσω ισχυρής αύξησης των παραγγελιών, ενώ οι πιέσεις στις τιμές μειώθηκαν, γεγονός που υποστήριξε την άποψη ότι η οικονομία δεν βρισκόταν σε ύφεση παρά την πτώση της παραγωγής το πρώτο εξάμηνο του έτους. 

Η ανακοίνωση ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων από εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των PayPal και CVS Health Corp ενίσχυσε το κλίμα σε μια σε μεγάλο βαθμό αισιόδοξη σεζόν ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου. Ανακοινώσεις που ξεπέρασαν τις χαμηλές προσδοκίες και βοήθησαν τη Wall Street να ανακάμψει από τις ζημίες που προκλήθηκαν από ανησυχίες για τον υψηλό πληθωρισμό δεκαετιών, την αύξηση των επιτοκίων και τη συρρίκνωση της οικονομικής παραγωγής.

«Βλέπουμε τα κέρδη του 2ου τριμήνου και, σε γενικές γραμμές, από τεχνολογικούς κολοσσούς μέχρι τα καταναλωτικά και βιομηχανικά προϊόντα, βλέπουμε πολλές καλύτερες ανακοινώσεις και αυτό είναι αρκετά καλό αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Sahak Manuelian, διευθύνων σύμβουλος διαπραγμάτευσης της Wedbush Securities στο Λος Άντζελες.

Η Apple, η Amazon και η ιδιοκτήτρια του Facebook, Meta Platformsσημείωσαν άνοδο.

Το PayPal εκτινάχθηκε στα ύψη, αφού αύξησε τις ετήσιες κατευθυντήριες γραμμές για τα κέρδη του και είπε ότι ο ακτιβιστής επενδυτής Elliott Management είχε μερίδιο άνω των 2 δισ. δολ. στην εταιρεία.

Η CVS Health κέρδισε, αφού η μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακείων των ΗΠΑ, αύξησε την ετήσια πρόβλεψη για τα κέρδη της μετά την δημοσίευση ισχυρών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

Ο Manuelian είπε ότι ένας επιπλέον παράγοντας πίσω από το ράλι των μετοχών της Τετάρτης ήταν η αυξανόμενη εμπιστοσύνη μεταξύ των επενδυτών ότι η Fed έχει ήδη πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων των επιτοκίων που θα είναι απαραίτητες για να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ρίτσμοντ Τόμας Μπάρκιν την Τετάρτη συντάχθηκε με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής λέγοντας ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει δεσμευτεί να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό και να τον επαναφέρει στο στόχο της 2%. 

O S&P 500 κέρδισε 63,98 μονάδες ή 1,56%, κλείνοντας στις 4.155,17 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κέρδισε 319,40 μονάδες ή 2,59% και έκλεισε στις 12.668,16 μονάδες. Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average .DJI σημείωσε άνοδο 416,33 μονάδων, ή 1,29%, στις 32.812,50.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News