Business & Finance Τετάρτη 3/08/2022, 16:57
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοδος για πρώτη φορά στην τρέχουσα εβδομάδα

Wall Street: Άνοδος για πρώτη φορά στην τρέχουσα εβδομάδα

Ανοδικά κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας. 

Οι επενδυτές μετά από μια διήμερη αποχή επιστρέφουν σήμερα στις μετοχές κι ενώ η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων επιστρέφει από την Ταϊβάν στις ΗΠΑ. Μια επίσκεψη η οποία πυροδότησε νέα κλιμάκωση στις σινο-αμερικανικές σχέσεις, όπως επίσης και τη σφοδρή αντίδραση του Πεκίνου. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,80%, όσο σχεδόν ενισχύεται και ο S&P 500, με τον Nasdaq να κινείται υψηλότερα κατά 1,18%. 

Η επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι κράτησε χθες σε εγρήγορση τους επενδυτές όχι μόνο στο αμερικανικό χρηματιστήριο αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σήμερα ωστόσο επιστρέφει στη βάση της, κάτι που ερμηνεύεται από τους επενδυτές θετικά όπως φαίνεται και από την κίνηση των δεικτών στη σημερινή συνεδρίαση.

Χθες οι επενδυτές προβληματίσθηκαν επίσης από τις δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, με τις οποίες υπέδειξαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κλείσουν τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων στο βραχυπρόθεσμο.

Μάλιστα ένας εξ αυτών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης κι ενώ έχουν προηγηθεί δύο επιτοκιακές αυξήσεις των 75 μονάδων βάσεως έκαστη, αυξήσεις που έχουν φέρει το βασικό επιτόκιο της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας στο 2,50%.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News