Business & Finance Τρίτη 2/08/2022, 14:58
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Κατάφερε να αποτινάξει το αρνητικό κλίμα 

Χρηματιστήριο: Κατάφερε να αποτινάξει το αρνητικό κλίμα 

Δείχνοντας όχι μόνο αντοχές αλλά και διάθεση να μην απωλέσει το θετικό μομέντουμ που το έχει περιβάλει, το Χρηματιστήριο Αθηνών έκανε αναστροφή πορείας διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες και περνώντας σε θετικό έδαφος.

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,17% και διαπραγματεύεται στις 865,31 μονάδες, έχοντας φθάσει έως και το +0,30%. 

Ο τζίρος σε κλίμα καλοκαιρινό διαμορφούμενος στα 25,4 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 11,5 εκατ. μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο περί του 0,40%, ενώ σχεδόν κατά 0,30% κινείται υψηλότερα αυτός της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης. 

Από τη μεριά του ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,68%, παίρνοντας ώθηση από τη μετοχή της Eurobank η οποία καταγράφει κέρδη της τάξεως του 3,53% και είναι μακράν η μετοχή από εκείνες της υψηλής κεφαλαιοποίησης που ξεχωρίζει στην σημερινή συνεδρίαση, μαζί με αυτήν του Τιτάνα (+2,38%). Στο +1,34% βρίσκεται η μετοχή της Aegean, ενώ καμία άλλη μετοχή που βρίσκεται σε θετικό έδαφος δεν υπερβαίνει το +1%. 

Στην αντίπερα όχθη, πιέσεις ασκούνται στη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, καθώς υποχωρεί κατά 3,21%, μια μετοχή η οποία το τελευταίο διάστημα έχει απασχολήσει τους επενδυτές με τα σενάρια για εξαγορά της από το επενδυτικό fund εκ της Αυστραλίας, Macquarie.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ελλάκτωρ: Γιατί προχωρά στην επαναγορά του ομολόγου των 670 εκατ. ευρώ

Project Tethys: Ισχυρό ενδιαφέρον για το χαρτοφυλάκιο 75 ξενοδοχείων

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News