Business & Finance Δευτέρα 1/08/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Υποτονική η πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου – Σε πτώση μετά το ράλι

Wall Street: Υποτονική η πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου – Σε πτώση μετά το ράλι

Mε πτώση έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου στη Wall Street με αρκετούς επενδυτές να διερωτώνται εάν το πρόσφατο ράλι έχει περαιτέρω δυναμική μετά τον καλύτερο μήνα από το 2020 που γνώρισε τον Ιούλιο. 

Και οι τρεις δείκτες τερμάτισαν σήμερα την τριήμερη ανοδική κούρσα, με τον S&P 500 να καταγράφει απώλειες 0,28%, αφού ταλαντεύθηκε μεταξύ κερδών και απωλειών καθ΄όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,18%, ενώ ο Dow Jones έκλεισε με μικρές απώλειες 0,14% ή κατά 46,73 μονάδες, παρότι η μετοχή της Boeing σημείωσε άλμα άνω του 6%, μετά την έγκριση του σχεδίου της να επαναλάβει τις παραδόσεις αεροσκαφών 787. 

Ο κλάδος ενέργειας γνώρισε τη μεγαλύτερη πτώση παρασυρόμενες από τις μεγάλες απώλειες των τιμών πετρελαίου που έφθασαν έως 5%. O Mark Newton της Fundstrat αναμένει ότι οι τιμές πετρελαίου θα συνεχίσουν να υποχωρούν και ότι θα φθάσουν τα 85 δολάρια το βαρέλι. H Exxon Mobil «είδε» τη μετοχή της να υποχωρεί 2,5%.

Αντίθετα, οι κατασκευαστές τσιπ, όπως AMD και Nvidia, ανέκαμψαν σε θετικό έδαφος και παρέμειναν εκεί έως το τέλος της συνεδρίασης, καθώς τα στοιχεία για τη μεταποίηση έδειξαν ότι οι τιμές πρώτων υλών υποχώρησαν, σε μία θετική εξέλιξη εν μέσω υψηλού πληθωρισμού. 

«Η αγορά είναι επόμενο να κάνει μία παύση για να χωνέψει το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας και να τεστάρει και την πρόοδο της Φέντεραλ Ριζέρβ στη μάχη για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού», αναφέρει ο John Stoltzfus, στρατηγικός αναλυτής της Oppenheimer. 

To βλέμμα των επενδυτών είναι τώρα στραμμένο στα στοιχεία για την απασχόληση που ανακοινώνονται την Παρασκευή για το μήνα Ιούλιο αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα των Caterpillar, PayPal και Starbucks. 

Από τις 283 επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 και έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, το 78% έχουν παρουσιάσει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. 

 

moneyreview.gr

 

  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News