Business & Finance Δευτέρα 1/08/2022, 17:27
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Με χαμηλές πτήσεις υποδέχθηκαν τα χρηματιστήρια τον Αύγουστο

Ευρώπη: Με χαμηλές πτήσεις υποδέχθηκαν τα χρηματιστήρια τον Αύγουστο

Υποτονικά έχουν εισέλθει στην εναρκτήρια συνεδρίαση για τον Αύγουστο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις υψηλές πτήσεις που επιδόθηκαν στη διάρκεια του Ιουλίου και στην πρώτη συνεδρίαση μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ναι μεν η οικονομία της Ευρωζώνης διατήρησε τη δυναμική της το β΄ τρίμηνο του 2022, ωστόσο ο πληθωρισμός τον Ιούλιο σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,13%, στη Γερμανία ο DAX σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,20%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται χαμηλότερα κατά 0,19%, οριακά άνω του μηδενός βρίσκεται ο CAC 40 στο Παρίσι, στο +0,67% ο FTSE MIB στο Μιλάνο. 

Ο STOXX 600 τον Ιούλιο είχε τον καλύτερό του μήνα από τον Νοέμβριο του 2022, ενισχυόμενος κατά 6,3%. 

Στη σημερινή συνεδρίαση ξεχωρίζει μακράν ο τραπεζικός κλάδος, παίρνοντας ώθηση από τη μετοχή της HSBC, η οποία πραγματοποιεί ράλι της τάξεως του 7%, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της για το β΄ τρίμηνο του 2022, τα οποία ήταν καλύτερα του αναμενόμενου.

Παράλληλα, η βρετανική τράπεζα αναθεώρησε ανοδικά την κερδοφορία της για την τρέχουσα χρονιά, ενώ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη διανομή μερίσματος στους μετόχους της τάξεως των 9 σεντς ανά μετοχή. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News