Business & Finance Δευτέρα 1/08/2022, 17:07
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιφυλακτικά στην έναρξη του Αυγούστου

Wall Street: Επιφυλακτικά στην έναρξη του Αυγούστου

Επιφυλακτικά κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία είναι η εναρκτήρια για τον Αύγουστο, έχοντας έρθει από έναν Ιούλιο στον οποίο διέπρεψαν. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,12% όσο περίπου χαμηλότερα κινείται και ο S&P 500, ενώ αντιθέτως ο Nasdaq καταγράφει οριακά κέρδη της τάξεως του 0,08%. 

Το αμερικανικό χρηματιστήριο είχε τον καλύτερο μήνα του για το 2022 τον Ιούλιο. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου ο Dow έκλεισε με κέρδη 3%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq ενισχύθηκαν 4,3% και 4,7% αντίστοιχα. 

Στο σύνολο του περασμένου μηνός, ο Dow κατέγραψε κέρδη 6,7%, ο S&P 500 9,1%, ενώ ο Nasdaq, παρότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε bear market, ενισχύθηκε 12,4%. Για τους δύο τελευταίους δείκτες πρόκειται για τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη από το Νοέμβριο του 2020. 

Η επίδοση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τους προηγούμενους έξι μήνες, οπότε οι μετοχές εισήλθαν τον Ιούνιο σε bear market, εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι επιθετικές επιτοκιακές αυξήσεις της Fed στην αμερικανική οικονομία. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει αλλάξει άρδην το κλίμα ειδικότερα μετά τα αποτελέσματα που δημοσίευσαν οι Amazon και Apple, τα οποία ήταν καλύτερα του αναμενομένου.

Έτσι κι αλλιώς οι μετοχές των Big Tech είχαν αρχίσει ήδη από τα χαμηλά του S&P 500 στα μέσα του Ιουνίου να ανακάμπτουν. Στο διάστημα αυτό η μετοχή της Apple έχει ενισχυθεί κατά 25%, της Microsoft κατά 14% και της Alphabet κατά 10%. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News