Business & Finance Δευτέρα 1/08/2022, 15:22
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Έσπασε και το φράγμα των 860 μονάδων – Ράλι οι τράπεζες 

Χρηματιστήριο: Έσπασε και το φράγμα των 860 μονάδων – Ράλι οι τράπεζες 

Με «άγριες» διαθέσεις έχει εισέλθει στον Αύγουστο το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς καταγράφει αισθητά κέρδη, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των τραπεζών. Κέρδη τα οποία όχι μόνο διέσπασαν τη ζώνη των 860 μονάδων, αλλά είναι και τα περισσότερα από τις 18 Ιουλίου και τον ανοδικό κύκλο που έχει ανοίξει το ελληνικό χρηματιστήριο, διάστημα στο οποίο κινείται ανοδικά στις δέκα από τις έντεκα συνεδριάσεις.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,84% και έχει ανέλθει στις 866,39 μονάδες. Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 35 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών στα 18,3 εκατ. τεμάχια. 

Οι μετοχές των τραπεζών έχουν εκτιναχθεί μετά τα αποτελέσματα του εξαμήνου τα οποία ήταν άκρως ικανοποιητικά και κάπως έτσι οδηγούν τη σημερινή συνεδρίαση, στέλνοντας τον Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης στο +2,12% και τον τραπεζικό δείκτη σχεδόν στο +6%. Για τον Δείκτη της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης η άνοδος της τάξεως του 0,89% είναι σαν άνευ σημασίας. 

Η μετοχή της Alpha Bank αγγίζει το +75, αυτές των Eurobank και Πειραιώς έχουν υπερπηδήσει το +6%, ενώ της Εθνικής καταγράφει κέρδη της τάξεως του 5,18%. 

Τις ελάχιστες εξαιρέσεις από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης αποτελούν αυτές των Jumbo (-0,99%), ΕΥΔΑΠ (-0,25%), Quest (-0,23%) και Coca Cola (-0,08%.).

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Eurobank: Καθαρά κέρδη 941 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο

Εθνική Τράπεζα: Ενίσχυση 40% των οργανικών κερδών στο α’ εξάμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News