Business & Finance Παρασκευή 29/07/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με τα μεγαλύτερα κέρδη από το Νοέμβριο του 2020 ο Ιούλιος

Wall Street: Με τα μεγαλύτερα κέρδη από το Νοέμβριο του 2020 ο Ιούλιος

Οι μετοχές συνέχισαν το ράλι τους για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές δέχθηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα ισχυρά κέρδη του τεχνολογικού τομέα και παραμέρισαν για λίγο τις ανησυχίες τους για τον υψηλό πληθωρισμό και την ύφεση. 

Και οι τρεις κορυφαίοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν με άνοδο την εβδομάδα, ενώ σε μηνιαία βάση γνώρισαν την καλύτερη επίδοση στη διάρκεια του 2022. Ο Dow Jones ενισχύθηκε περίπου 1%, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,4%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,9%. 

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow έκλεισε με κέρδη 3%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq ενισχύθηκαν 4,3% και 4,7% αντίστοιχα. 

Επίσης και οι τρεις δείκτες παρουσίασαν τον καλύτερο μήνα στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Ο Dow κατέγραψε κέρδη 6,7%, ο S&P 500 9,1%, ενώ ο Nasdaq, παρότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε bear market, ενισχύθηκε 12,4%. Για τους δύο τελευταίους δείκτες πρόκειται για τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη από το Νοέμβριο του 2020. 

Η επίδοση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τους προηγούμενους έξι μήνες, οπότε οι μετοχές εισήλθαν τον Ιούνιο σε bear market, εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι επιθετικές επιτοκιακές αυξήσεις της Fed στην αμερικανική οικονομία. 

«Τα εταιρικά κέρδη τις τελευταίες ημέρες, τα οποία έδειξαν ότι οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να είναι ανθεκτικές, ενίσχυσαν το θετικό κλίμα και ίσως να έβαλαν ένα κατώφλι στη Wall Street, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», αναφέρει ο Ρος Μειφίλντ, αναλυτής της Baird. 

Ωστόσο, οι ανησυχίες παραμένουν για την πορεία του πληθωρισμού, όπως έδειξε και ο δείκτης για τις ατομικές καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών για το μήνα Ιούνιο, που εκτινάχθηκε στο 6,8% σε ετήσια βάση, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 1982.

«Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ένα ράλι σε bear market – άλλωστε είναι πολύ συνηθισμένο να συμβαίνει κατά τη διάρκεια μεγάλης διάρκειας καθοδικών αγορών», σημειώνει ο Μειφίλντ. 

Στη σημερινή συνεδρίαση, τα κέρδη καθοδηγήθηκαν από την τεχνολογία και δη από τις μετοχές των Amazon και Apple, που ενισχύθηκαν 10,4% και 3,2% αντίστοιχα, στον απόηχο των καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων τους για το δεύτερο τρίμηνο. 

Καλύτερα των προσδοκιών ήταν και τα αποτελέσματα των Chevron και Exxon Mobil, με αποτέλεσμα οι μετοχές τους να ενισχυθούν 8,9% και 4,6% αντίστοιχα. 

 

moneyreview.gr 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News