Business & Finance Πέμπτη 28/07/2022, 20:45
ΑΓΟΡΕΣ

CEO Euronext: Προσδεθείτε, έρχονται έντονες αναταράξεις στις αγορές

CEO Euronext: Προσδεθείτε, έρχονται έντονες αναταράξεις στις αγορές

Oι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για έντονες αναταράξεις καθώς οι αγορές προσαρμόζονται σε μία παρατεταμένη περίοδο υψηλού πληθωρισμού, επιθετικών επιτοκιακών αυξήσεων και πτώσης του ευρώ στο επίπεδο της απόλυτης ισοτιμίας του έναντι του δολαρίου, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος του Euronext, Στεφάν Μπουνά.

Η αναπόφευκτη μεταβλητότητα στις τιμές μετοχών τους επόμενους μήνες σημαίνει ότι τα χρηματιστήρια και οι πελάτες τους θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις από τα προβλήματα στις αλυσίδες τροφοδοσίας και τον αντίκτυπο από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Σαφώς, θα πρέπει να περιμένουμε προσαρμογές στις αυξημένες τιμές των τιμών καταναλωτή, στα αυξανόμενα επιτόκια, στις διαρκείς γεωστρατηγικές μεταβολές, ενώ θα υπάρξει και μία αλλαγή στις τοποθετήσεις ενεργητικού καθώς οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να θωρακιστούν απέναντι στις κρίσεις”, σημειώνει ο Μπουνά. 

Το Euronext, που διαχειρίζεται τα χρηματιστήρια του Παρισιού, Δουβλίνου, Άμστερνταμ, Λισαβώνας, Βρυξελλών και Όσλο, ανακοίνωσε έσοδα αυξημένα 2,5% στο δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Επίσης, οι νέες δημόσιες εγγραφές στις αγορές του Euronext διαμορφώθηκαν στις 41 το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου χαμηλότερα από τις 104 της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, εξαιτίας της έντονης αβεβαιότητας στις αγορές.

«Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που χρειάζονται ρευστότητα και θα πρέπει να αντλήσουν τα δικά τους κεφάλαια, όμως το ερώτημα είναι η όρεξη των επενδυτών για ριψοκίνδυνο μετοχικό κεφάλαιο σε μία περίοδο έντονης μεταβλητότητας», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του Euronext. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News