Business & Finance Πέμπτη 28/07/2022, 14:49
ΑΓΟΡΕΣ

Στα 23.000 δολάρια το bitcoin – Ανεβαίνουν τα cryptos με στήριγμα την απόφαση Fed

Στα 23.000 δολάρια το bitcoin – Ανεβαίνουν τα cryptos με στήριγμα την απόφαση Fed

Άνω των 23.000 δολαρίων αναρριχήθηκε σήμερα το bitcoin, με ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων να παίρνει ώθηση μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Fed για νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκε χθες και ο Nasdaq, τον οποίο σε γενικές γραμμές ακολουθεί η αγορά κρυπτονομισμάτων. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Coindesk, το Bitcoin βρίσκεται οριακά πάνω από τα 23.000 δολάρια γύρω στις 2:30 μ.μ. ώρα Ελλάδος, καταγράφοντας κέρδη περίπου 8%. Επίσης, σημαντική άνοδο περίπου 11% καταγράφει και το Ethereum, ενώ και το Solana ανεβαίνει κατά περίπου 9%.

Σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap, η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων αγγίζει τα 1.06 τρισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 7,58% το τελευταίο 24ωρο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προχώρησε στην δεύτερη επιτοκιακή αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης, συνεχίζοντας στη μάχη κατά του πληθωρισμού. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, άφησε να εννοηθεί ότι η τράπεζα θα ακολουθήσει λιγότερο επιθετική νομισματική πολιτική στις επόμενες συνεδριάσεις. Η ανακοίνωση αυτή πυροδότησε ένα ράλι στις αγορές χθες, το οποίο επηρέασε θετικά και την ευρωπαϊκή και ασιατική αγορά, καθώς και την αγορά κρυπτονομισμάτων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News