Business & Finance Δευτέρα 25/07/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Υποτονικό κλίμα εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων και Fed

Wall Street: Υποτονικό κλίμα εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων και Fed

Σε στάσιμα επίπεδα έκλεισε τη συνεδρίαση η Wall Street, η οποία μάταια προσπάθησε να βρει κατεύθυνση, καθώς οι επενδυτές απέφυγαν τα μεγάλα ανοίγματα, εν αναμονή πληθώρας ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και της απόφασης της Φέντεραλ Ριζέρβ αυτή την εβδομάδα. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 90,8 μονάδες ή κατά 0,3% την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,1%. Ο Nasdaq έμεινε πίσω, κλείνοντας με πτώση 0,4%. Παρ΄όλα αυτά και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες αναμένεται να παρουσιάσουν τον Ιούλιο τα υψηλότερα κέρδη σε διάρκεια έτους. 

Η εβδομάδα αυτή αναμένεται να είναι η πιο σημαντική του καλοκαιριού, με τη συνεδρίαση της Fed και τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ. Επίσης, το ένα-τρίτο των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, μεταξύ των οποίων Apple, Alphabet και Microsoft. Οι επενδυτές πάντως εξακολουθούν να ανησυχούν για πιθανή ύφεση της αμερικανικής οικονομίας και ευελπιστούν ότι τα στοιχεία και η κερδοφορία των επιχειρήσεων να αναιρέσουν αυτές τις προσδοκίες. 

«Οι επενδυτές πιστεύουν ότι τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ που ανακοινώνονται την Πέμπτη θα δείξουν επιβράδυνση στο δεύτερο τρίμηνο, σε ένα ακόμη σημάδι επερχόμενης ύφεσης. Ενώ η Fed πιθανότατα να ανακοινώσει ακόμη μία επιτοκιακή αύξηση των 75 μονάδων βάσης την Τετάρτη, θα κρατήσει πιο μετριοπαθή τόνο ως προς τις περαιτέρω επιτοκιακές αυξήσεις. Θεωρούμε ότι το ράλι θα συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον», αναφέρει ο Σαμ Στόβαλ της CFRA Research. 

μετοχές τεχνολογίας εξακολούθησαν να βρίσκονται υπό πίεση στον απόηχο της προειδοποίησης της Snap, η οποία απογοήτευσε με τα κέρδη της την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλώντας ανησυχίες στους επενδυτές για τη μείωση των δαπανών της στην online διαφήμιση. Η μετοχή της Meta Platforms υποχώρησε 2,3%, ενώ των Amazon, Apple, Microsoft και Alphabet από 1%. 

Σημαντική πτώση 12% υπέστη η μετοχή της Newmont Corporation, από τη στιγμή που η εταιρεία εξορυκτικών εργασιών ανακοίνωσε τριμηνιαίες ζημίες, εξαιτίας της πτώσης των τιμών χρυσού. Σε πτώση 6% και η μετοχή της Philips αφότου η ολλανδική κατασκευάστρια ιατρικού εξοπλισμού ανακοίνωσε κατώτερα του αναμενομένου τριμηνιαία κέρδη, επικαλούμενη τα lockdowns στην Κίνα και τα προβλήματα στην αλυσίδα προσφοράς. 

Αντίθετα, την καλύτερη επίδοση παρουσίασαν οι μετοχές ενέργειας, χάρη στην άνοδο των τιμών πετρελαίου. Η Chevron ήταν η καλύτερη μετοχή του Dow με κέρδη 2,7%. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News