Business & Finance Δευτέρα 25/07/2022, 08:03
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Το βλέμμα στα αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων 

ΧΑ: Το βλέμμα στα αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων 

Σε ρυθμούς εταιρικών αποτελεσμάτων μπαίνει η αγορά αυτή την εβδομάδα, καθώς οι εισηγμένες ξεκινούν να δίνουν στη δημοσιότητα τα οικονομικά μεγέθη του πρώτου εξαμήνου του έτους, που αναμένεται να δώσουν μια πρώτη εικόνα για το πως θα κλείσει η τρέχουσα χρήση.

Σήμερα, Δευτέρα, ανακοινώνει τα αποτελέσματα εξαμήνου ο όμιλος ΕΧΑΕ, ενώ την Πέμπτη 28 Ιουλίου αναμένονται οι ανακοινώσεις από τους ομίλους ΤΙΤΑΝ και Mytilineos. Ακόμη, την ίδια ημέρα αποτελέσματα ανακοινώνει και η Alpha Trust Ανδρομέδα που πρόσφατα μεταπήδησε στην Κύρια Αγορά του ΧΑ από την Εναλλακτική Αγορά.

Την Παρασκευή αποτελέσματα α’ εξαμήνου ανακοινώνουν οι Eurobank και Εθνική Τράπεζα.  Οι ανακοινώσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, καθώς την Τρίτη 2 Αυγούστου ανακοινώνει αποτελέσματα η Alpha Bank και μια ημέρα αργότερα η Τράπεζα Πειραιώς. Στις 4 Αυγούστου δημοσιεύει αποτελέσματα ο όμιλος ΟΤΕ.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να δώσουν και τον τόνο στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά που την προηγούμενη εβδομάδα κατέγραψε κέρδη της τάξης του 4,5% φέρνοντας τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 830 μονάδων. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News