Business & Finance Παρασκευή 22/07/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Υποχώρησε λόγω Snap – Με κέρδη όμως στην εβδομάδα

Wall Street: Υποχώρησε λόγω Snap – Με κέρδη όμως στην εβδομάδα

O S&P 500 υποχώρησε περισσότερο από 1% στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, περιορίζοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του, καθώς οι επενδυτές επηρεάστηκαν από τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Snap, που οδήγησαν σε sell off τις μετοχές των social media. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 137,61 μονάδες ή 0,43%, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 093%, ενώ ο Nasdaq παρουσίασε απώλειες 1,87%. 

Οι απώλειες αυτές περιόρισαν τα εβδομαδιαία κέρδη και για τους τρεις δείκτες, με το Dow Jones να ενισχύεται 2%, τον S&P 500 2,6% και το Nasdaq 3,3%. 

Προ στιγμή μόνο, ο δείκτης S&P 500 άγγιξε το επίπεδο των 4.000 μονάδων, κάτι που δεν είχε καταφέρει να επιτύχει από τις 9 Ιουνίου, για να υπαναχωρήσει ωστόσο λίγο αργότερα. Επίσης, ο Dow βρήκε αρχικά στήριγμα στα θετικά αποτελέσματα της American Express, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να το κρατήσει. 

Τα κατώτερα των προσδοκιών κέρδη της Snap, που οδήγησαν τη μετοχή της σε βουτιά 38%, σταμάτησε απότομα το ράλι του Nasdaq που χαρακτήρισε αυτή την εβδομάδα. Οι συναλλασσόμενοι, που παρακολουθούν τα αποτελέσματα από τις τεχνολογικές, διερωτώνται εάν η αγορά έχει πράγματι αγγίξει κατώτατο σημείο. 

«Το συμβάν με τη Snap καταδεικνύει πόσο ευμετάβλητη είναι η αγορά και οι επενδυτές πρέπει να περιμένουν τέτοιου είδους μεταβλητότητα καθ΄όλη τη διάρκεια της περιόδου ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων», αναφέρει ο Σαμ Στόβαλ, στρατηγικός αναλυτής της CFRA Research. 

H Meta Platforms και Pinterest «είδαν» τη μετοχή τους να υποχωρεί 7% και 14% αντίστοιχα, ενώ της Alphabet υποχώρησε περισσότερο από 5%. 

Αντίθετα, το Twitter σημείωσε μικρή άνοδο, παρά την ανακοίνωση κατώτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων όσον αφορά στα κέρδη, στα έσοδα και στον αριθμό των χρηστών. Η εταιρεία social media απέδωσε την ευθύνη στα χαμηλά διαφημιστικά έσοδα και στην αβεβαιότητα που προκάλεσε ο Έλον Μασκ αναφορικά με την εξαγορά της. 

Η Verizon αποτέλεσε τη μετοχή με την χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow, σημειώνοντας πτώση 7% αφού αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις του για ολόκληρο το έτος, καθώς οι υψηλότερες τιμές έπληξαν τον ρυθμό αύξησης των συνδρομητών. 

Περίπου το 21% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Από αυτές, ένα 70% έχουν ανακοινώσει κέρδη και έσοδα καλύτερα των προβλέψεων, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News