Business & Finance Παρασκευή 22/07/2022, 14:10
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συντηρείται σταθερά άνω των 830 μονάδων

Χρηματιστήριο: Συντηρείται σταθερά άνω των 830 μονάδων

Σταθερά άνω των 830 μονάδων συντηρείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά το γεγονός ότι και σήμερα ο τζίρος κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της ΕΚΤ και της αύξησης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες -μια αύξηση που σηματοδοτεί το τέλος των αρνητικών επιτοκίων στην Ευρωζώνη για πρώτη φορά μετά το 2014-, τα χρηματιστήρια σήμερα στην Ευρώπη κινούνται ανοδικά.

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο περί του 0,90%, μια άνοδος που τον έχει φέρει στις 833 μονάδες.

Ο τζίρος έχει ανέλθει στα 23 εκατ. ευρώ, σε άλλη μια συνεδρίαση κατά την οποία οι επενδυτές απουσιάζουν, με τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στα 10 εκατ. τεμάχια.

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης έχει υπερπηδήσει το +1%, με αυτόν της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης να παρουσιάζει μικρότερη θετική μεταβολή της τάξεως του 0,47%.

Ο τραπεζικός δείκτης από τη μεριά του μετά το χθεσινό ράλι ενισχύεται κατά 1,23%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Εθνικής (+2,74%), της Coca Cola (+2,41%), του ΟΠΑΠ (+2,13%) και της Βιοχάλκο (+1,61%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (-1,24%), της Ελλάκτωρ (-0,58%) και της Jumbo (-053%).

Το ελληνικό χρηματιστήριο κάνει το πέντε στα πέντε στην τρέχουσα εβδομάδα, μια ανοδική πορεία που το έχει φέρει από τις 794 μονάδες στο κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, υψηλότερα των 830 μονάδων.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Alpha Bank: Δεσμευτική συμφωνία για πώληση δανείων στη Hoist

Ελληνικό: Έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ από τις κατοικίες περιμένει η Lamda

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News