Business & Finance Παρασκευή 22/07/2022, 13:01
ΑΓΟΡΕΣ

BofA: Τι σημαίνει η πτώση του ευρώ για τις ευρωπαϊκές αγορές

BofA: Τι σημαίνει η πτώση του ευρώ για τις ευρωπαϊκές αγορές

Η πτώση του ευρώ περιορίζει το sell off στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όμως το μεγαλύτερο όφελος από το αδύναμο νόμισμα έχει ήδη περάσει, εκτιμούν οι αναλυτές της Bank of America.

Παρότι το ευρώ χάνει το 6% της αξίας του από τα υψηλά του, αυτό δεν ήταν αρκετό για να αντισταθμίσει την αρνητική επίδραση της οικονομικής επιβράδυνσης και της αύξησης των επιτοκίων, που έχουν φέρει τον δείκτη Stoxx 600 σε πτώση 19% από το υψηλό του Ιανουαρίου έως το χαμηλό του Ιουνίου. Χωρίς τη στήριξη από το αδύναμο ευρώ, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα σημείωναν πτώση περίπου 25%, υπολογίζει η Bank of America.

Οι αναλυτές του οίκου δεν πιστεύουν ότι το ευρώ θα πέσει άλλο, καθώς ο στόχος τους για την ισοτιμία για τα τέλη του έτους τίθεται στα 1,05 δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές πιθανότατα θα είναι πιο εκτεθειμένες στην περαιτέρω επιδείνωση του momentum της ανάπτυξης, καθώς η προστασία από το αδύναμο ευρώ θα μειώνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, η BofA διατηρεί την ουδέτερη στάση της απέναντι στις ευρωπαϊκές μετοχές, τηρώντας overweight θέσεις στα καταναλωτικά είδη πρώτης ανάγκης και στις εταιρείες κοινής ωφέλειας αλλά underweight στις τράπεζες και τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Διαβάστε επίσης: 

Ευρωπαϊκές μετοχές: Τη χειρότερη χρονιά από το 2008 βλέπουν Goldman Sachs, UBS

Bank of America: «Λευκή σημαία» σήκωσαν οι επενδυτές – Έρχεται ράλι

Morgan Stanley: Το bear market δεν τελείωσε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News