Business & Finance Παρασκευή 22/07/2022, 11:47
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Πέντε στα πέντε στην εβδομάδα και «πάτημα» στις 830 μονάδες

Χρηματιστήριο: Πέντε στα πέντε στην εβδομάδα και «πάτημα» στις 830 μονάδες

Καμία διάθεση δεν δείχνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, να αναστρέψει το θετικό κλίμα που το έχει περιβάλει στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς και σήμερα καταγράφει κέρδη κάνοντας το πέντε στα πέντε. Στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την πρώτη αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια, τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση και το ελληνικό κινούνται ανοδικά με συντηρητικές κινήσεις από πλευράς επενδυτών.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,49% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο και έχει φθάσει στις 830,12 μονάδες, ενώ άγγιξε νωρίτερα τις 832 μονάδες.

Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 8 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών τα 4,1 εκατ. τεμάχια.

Με ήπια ανοδική μεταβολή περί του 0,60% κινείται και ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, στο +0,81% βρίσκεται αυτός της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης μετά το χθεσινό ράλι περιορίζεται στο +0,33%.

Από τις επιμέρους μετοχές ξεχωρίζει αυτή της Coca Cola με άνοδο 1,83% και ακολουθεί της Εθνικής (+1,53%), του ΟΠΑΠ (+1,35%), της Βιοχάλκο (+1,17%) και του ΟΤΕ (+1,10%).

Με ήπια πτώση κινούνται οι μετοχές των Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ, Ελλάκτωρ, Ελβαλχαλκόρ, Σαράντης, Aegean, Jumbo και Alpha Bank.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Alpha Bank: Δεσμευτική συμφωνία για πώληση δανείων στη Hoist

Ελληνικό: Έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ από τις κατοικίες περιμένει η Lamda

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News