Business & Finance Πέμπτη 21/07/2022, 14:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Σε πτώση άνω του 4% οι τιμές – Αυξήθηκαν τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ

Πετρέλαιο: Σε πτώση άνω του 4% οι τιμές – Αυξήθηκαν τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ

Περισσότερο από πέντε δολάρια υποχώρησαν σήμερα οι τιμές πετρελαίου, καθώς τα υψηλότερα του αναμενομένου στοιχεία για τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τις προοπτικές της ζήτησης, ενώ η την ίδια στιγμή η επανέναρξη της προσφοράς από Λιβυή και Ρωσία απομάκρυναν τους φόβους για ελλείψεις. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο υποχωρεί περισσότερο από 4%, κοντά στα 101 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού κινείται στα 45 δολάρια το βαρέλι με αντίστοιχη πτώση, αφού μάλιστα νωρίτερα είχε διολισθήσει και κάτω από το επίπεδο αυτό. 

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,5 εκατ.βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα νέα κυβερνητικά στοιχεία, πολύ περισσότερο απ΄όσο περίμεναν οι αναλυτές. Σύμφωνα με αναλυτές, η μείωση προκαλεί έκπληξη σε μία περίοδο που η ζήτηση για καύσιμα είθισται να φθάνει στο απόγειό της λόγω των μετακινήσεων στη διάρκεια της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών. 

Την ίδια στιγμή, η National Oil Corp (NOC) της Λιβύης ανακοίνωσε ότι άρχισε ξανά η παραγωγή αργού από ορισμένες πετρελαιοπηγές μετά την αναστολή εργασιών αλλά και των εξαγωγών για λόγους έκτακτης ανάγκης την προηγούμενη εβδομάδα. 
    
Ανησυχίες προκαλεί και το σκηνικό ύφεσης, εν μέσω προειδοποιήσεων από πολλές πλευρές ότι η πιο αυστηρή νομισματική πολιτική από τις κεντρικές τράπεζες του πλανήτη θα έχει επίπτωση στην οικονομική δραστηριότητα. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
    

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News