Business & Finance Τετάρτη 20/07/2022, 17:05
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Διάλειμμα για «ανάσες» μετά το χθεσινό ράλι 

Wall Street: Διάλειμμα για «ανάσες» μετά το χθεσινό ράλι 

Με ήπιες μεταβολές και προς διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, μετά το χθεσινό ράλι.  

Χθες και οι τρεις δείκτες κινήθηκαν πάνω από το μέσο όρο διακύμανσης των τελευταίων 50 συνεδριάσεων για πρώτη φορά από τον Απρίλιο. Ο δείκτης S&P 500 έχει ενισχυθεί περίπου 8% από τα χαμηλά του Ιουνίου. 

Σήμερα ωστόσο μετά τις υψηλές πτήσεις το αμερικανικό χρηματιστήριο κάνει στάση για να μαζέψει τις απαραίτητες δυνάμεις. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,39%, o S&P 500 σημειώνει απώλειες περί του 0,20%, ενώ ο Nasdaq μετά το χθεσινό +3,11% κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση με άνοδο σχεδόν 0,20%. Το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει στραφεί στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των αμερικανικών εισηγμένων για το β΄ τρίμηνο του 2022, ένα τρίμηνο που ταλαιπώρησε τις αγορές ανελέητα. 

Από την άλλη, στο αμερικανικό χρηματιστήριο έχει αρχίσει να κάνει δειλά την εμφάνισή της μια αίσθηση ότι μετά το σφυροκόπημα από τα τέλη του Φεβρουαρίου οι μετοχές έφθασαν στα χαμηλότερα επίπεδα και δεν θα πάνε πιο κάτω.

Την ίδια ώρα η Fed δείχνει να μην πτοείται από τις οποιεσδήποτε εξελίξεις και παραμένει προσηλωμένη στο σχέδιό της για σύσφιγξη της νομισματικής της πολιτικής. Οι χρηματαγορές αναμένουν ότι και στην επόμενη συνεδρίαση θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News