Business & Finance Τετάρτη 20/07/2022, 15:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: «Ξεθώριασε» το θετικό μομέντουμ στα χρηματιστήρια 

Ευρώπη: «Ξεθώριασε» το θετικό μομέντουμ στα χρηματιστήρια 

Πτωτικά κινούνται τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη κι ενώ στο αρχικό στάδιο της συνεδρίασης κατέγραφαν κέρδη, ανακόπτωντας έτσι το τριήμερο ανοδικό σερί που προηγήθηκε. 

Το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο του 2022, ωστόσο η προσοχή όλη αύριο θα στραφεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τη συνεδρίασή της. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,51% και διολίσθησε έτσι από το υψηλό πέντε εβδομάδων στο οποίο βρέθηκε μετά τις τρεις συνεδριάσεις στις οποίες σημείωνε κέρδη. 

Αισθητές απώλειες της τάξεως του 1,74% καταγράφει το χρηματιστήριο του Μιλάνου, πλησίον του -1% κινείται αυτό στη Φρανκφούρτη, υποχώρηση κατά 0,55% σημειώνει το χρηματιστήριο στο Παρίσι, στο -0,43% αυτό στο Λονδίνο. 

Οι κλάδοι της αυτοκινητοβιομηχανίας και των τραπεζών δέχονται τις εντονότερες πιέσεις διαγράφοντας 2,68% και 1,93% αντίστοιχα. 

Για την Ευρώπη η ερχόμενη Πέμπτη είναι σημαντική για δύο λόγους. 

Από τη μία η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από το 2011, με τις χρηματαγορές πλέον να αναμένουν μια αύξηση της τάξεως των 50 μονάδων βάσεως. 

Από την άλλη, η Ρωσία πρέπει να ανοίξει τον αγωγό Nord Stream 1 καθώς ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησής της και να διοχετεύσει φυσικό αέριο στη Γερμανία. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News