Business & Finance Τετάρτη 20/07/2022, 11:47
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με ώθηση από τις τράπεζες διατηρείται σε ανοδική τροχιά 

Χρηματιστήριο: Με ώθηση από τις τράπεζες διατηρείται σε ανοδική τροχιά 

Με τις μετοχές των τραπεζών να έχουν αναλάβει δράση, το Χρηματιστήριο Αθηνών επεκτείνει για τρίτη συναπτή συνεδρίαση τα κέρδη του και μάλιστα καταγράφοντας τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή σε σχέση με τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις. 

Το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται ανοδικά στις πέντε από τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις ή στις επτά από τις τελευταίες δέκα. 

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,34% στην καλύτερη επίδοσή του από τις 7 Ιουλίου και έχει ανέβει στις 816,92 μονάδες. Ο τζίρος έχει ανέλθει στα 9,7 εκατ. ευρώ και ο τζίρος συναλλαγών στα 4,3 εκατ. τεμάχια. 

Κέρδη περί του 1,50% παρουσιάζει ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με τον Mid Cap να κινείται σε πιο περιορισμένο εύρος στο +0,67%.

Ο τραπεζικός δείκτης έχει ξεπεράσει το +2,80%, έχοντας τις τρεις από τις τέσσερις μετοχές των συστημικών τραπεζών στα υψηλότερα «πατώματα» του FTSE Large Cap και συγκεκριμένα: Alpha Bank +4,27%, Πειραιώς +3,53% και Εθνική +3,40%, ενώ της Eurobank βρίσκεται στο +1,52%. 

Σε υψηλής πτήσεις και οι μετοχές των ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ με κέρδη 3,19% και 3,92% αντίστοιχα. 

Η μετοχή της Σαράντης πηγαίνει κόντρα στο γενικευμένο ανοδικό ρεύμα και υποχωρεί κατά 0,90%, αμετάβλητες παραμένουν οι μετοχές των Jumbo και Ελλάκτωρ.  

Το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα παρουσιάζει αισθητά κέρδη κι ενώ στην Ευρώπη οι αγορές κινούνται ανοδικά μεν, ανοδικά δε.

Αύριο άπαντες συντονίζονται με τη Φρανκφούρτη, όπου στις 15:15 ώρα Ελλάδος η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. 

Όπως έχει ήδη εξαγγείλει θα αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2011 και η αύξηση θα είναι κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν η αύξηση είναι πιο επιθετική κατά 50 μονάδες βάσης. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς

moneyreview.gr

Εθνική Τράπεζα: Στην τελική ευθεία η νέα εταιρεία καρτών

CPLP Shipping Holdings: Ξεκινά η δημόσια προσφορά για το κοινό ομολογιακό δάνειο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News