Business & Finance Δευτέρα 18/07/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Από τα ψηλά στα χαμηλά ο Dow – Η Apple σκόρπισε ανησυχίες

Wall Street: Από τα ψηλά στα χαμηλά ο Dow – Η Apple σκόρπισε ανησυχίες

To αρχικό ράλι της Wall Street έχασε τη δυναμική του, με το Dow Jones να «σβήνει» τα κέρδη του που νωρίτερα είχαν ξεπεράσει τις 350 μονάδες. 

Ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 215,65 μονάδων ή 0,69%, οι οποίες επιταχύνθηκαν στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,84% και ο Nasdaq 0,81%. 

Αφορμή για το «μάζεμα» της Wall Street έδωσε δημοσίευμα του Bloomberg που θέλει την Apple να επιβραδύνει τον ρυθμό των νέων προσλήψεων και τις δαπάνες της το επόμενο έτος, προκειμένου να αντεπεξέλθει στην προοπτική ύφεσης. Η μετοχή της υποχώρησε περισσότερο από 2%. 

«Όταν η Apple, μία εταιρεία με κεφαλαιοποίηση 2,4 τρισ.δολαρίων αναδιπλώνεται, είναι φανερό ότι αυτό θα έχει αντίκτυπο και στον υπόλοιπο επιχειρηματικό κόσμο», αναφέρει ο Πήτερ Μπουκβαρ, επικεφαλής επενδύσεων της Bleakley Advisory Group. O αναλυτής σημειώνει ότι τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου της Apple θα είναι σημαντικά για ολόκληρη την αγορά για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα χρήματά της, για αυτά που συμβαίνουν με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κίνα και για το τι μέλλει γενέσθαι εάν οι καταναλωτές αρχίσουν να δαπανούν περισσότερα για υπηρεσίες παρά για αγαθά. 

Ωστόσο, τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Goldman Sachs προσέφεραν αρχικά στήριγμα στις μετοχές, μετά τα μεικτά στοιχεία από τις JPMorgan Chase και Morgan Stanley την προηγούμενη εβδομάδα, παρότι αρκετοί αναλυτές της Wall Street έχουν ήδη προειδοποιήσει τους επενδυτές να παραμείνουν συγκρατημένοι, καθώς προβλέπουν έντονη μεταβλητότητα. 

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών, παρότι ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Σόλομον ανέφερε ότι ο πληθωρισμός έχει πλέον εισχωρήσει σε βάθος στην οικονομία. Η μετοχή της ενισχύθηκε προς στιγμή άνω του 5% προτού υποχωρήσει. 

Τα ισχυρά αποτελέσματα από τις δραστηριότητές της στην αγορά σταθερού εισοδήματος βοήθησαν τη Goldman να αντισταθμίσει την πτώση των εσόδων από το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής. 

Παρά τους φόβους για ύφεση, οι εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεις αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση κερδών κατά 4,2% στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τη FactSet. Για ολόκληρο το έτος, ο πήχης παραμένει ακόμη ψηλά με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για αύξηση κοντά στο 10%. 

Κερδισμένος της σημερινής συνεδρίασης ήταν ο κλάδος ενέργειας, καθώς αυξήθηκαν άνω του 4% οι τιμές πετρελαίου με το αργό να κλείνει πάνω από τα 100 δολάρια.

 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο: Πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι ξανά το αργό – Κέρδη άνω του 4%

Η Goldman Sachs προειδοποιεί ότι μπορεί να επιβραδύνει τις προσλήψεις και να μειώσει τα έξοδα

Apple: Μείωση προσλήψεων και δαπανών για ορισμένες ομάδες το επόμενο έτος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News