Business & Finance Παρασκευή 15/07/2022, 17:10
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη στο κλείσιμο μιας επεισοδιακής εβδομάδας

Wall Street: Κέρδη στο κλείσιμο μιας επεισοδιακής εβδομάδας

Ανοδικά κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, η οποία σηματοδοτεί και το κλείσιμο της τρέχουσας εβδομάδας. 

Μιας εβδομάδας που μόνο αποδοτική δεν ήταν για το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς στις προηγούμενες τέσσερις συνεδριάσεις οι Dow Jones και S&P 500 κατέγραψαν απώλειες σε έναν καθοδικό κύκλο που έχουν ανοίξει από την περασμένη Παρασκευή στις 8 Ιουλίου. 

Έτσι η σημερινή άνοδος βάζει τέλος σε ένα σερί πέντε διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων για τους δύο προαναφερόμενους δείκτες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq τόσο χθες όσο και την περασμένη Παρασκευή κατάφερνε να ολοκληρώνει τις συνεδριάσεις οριακά κερδισμένος.

Σήμερα, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο πέραν του 1,40%, ο S&P 500 κινείται πλησίον αλλά χαμηλότερα του 1,30%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται περί του 1%. 

Η εβδομάδα που φεύγει ήταν επεισοδιακή, καθώς βγήκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, ο οποίος σκαρφάλωσε σε υψηλό σχεδόν 41 ετών στο 9,1%. 

Από την άλλη η αναστροφή των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, ξύπνησε εκ νέου τους φόβους για το ενδεχόμενο μιας οικονομικής ύφεσης.

Όπως έχει δείξει η ιστορία όταν οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων τίτλων διαπραγματεύονται υψηλότερα των μακροπρόθεσμων, ακολουθεί συνήθως ύφεση.

Χθες από την άλλη ήρθαν τα απογοητευτικά αποτελέσματα των JP Morgan και Morgan Stanley για το β΄ τρίμηνο του 2022, τα οποία επιβάρυναν ακόμη περισσότερο το κλίμα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News