Business & Finance Παρασκευή 15/07/2022, 15:48
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Κλείσιμο εβδομάδας που μοιάζει με «ανελκυστήρα» 

Χρηματιστήριο: Κλείσιμο εβδομάδας που μοιάζει με «ανελκυστήρα» 

Πορεία που θυμίζει «ανελκυστήρα» έχει χαράξει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών στο «φινάλε» της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς εναλλάσσεται μεταξύ θετικού και αρνητικού εδάφους. 

Στη σημερινή συνεδρίαση που ολοκληρώνει την εβδομάδα, το ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει ότι βρίσκεται σε αναζήτηση προς τα πού θα κατευθυνθεί, την ώρα που στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια καταγράφουν κέρδη, εν μέσω της πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στην Ιταλία. Το σημερινό «σενάριο» εκτυλίσσεται με τις αγορές να επικρατούν των ρευστοποιήσεων και τούμπαλιν.

Περί τις 15:40 ο Γενικός Δείκτης κινείται χαμηλότερα κατά 0,12%, κινούμενος πέριξ των 795 μονάδων, έχοντας παραδώσει τα ισχνά κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα. 

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 22,4 εκατ. ευρώ και οδεύει γι άλλη μια συνεδρίαση την οποία θα ολοκληρώσει σε απογοητευτικό επίπεδο. Ο όγκος συναλλαγών από την άλλη έχει φθάσει τα 7,5 εκατ. τεμάχια. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης χάνει περί του 0,20%, με τον Mid Cap οριακά να βρίσκεται άνω του μηδενός και τον τραπεζικό δείκτη να βρίσκεται στο -0,23%. 
Mytilineos, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank και Aegean καταγράφουν απώλειες 1,80%, 1,35%, 1,31% και 1,03% αντίστοιχα. 

Στον αντίποδα η μετοχή της Ελβαλχαλκόρ ξεχωρίζει με άνοδο +2,90%, από μεγάλη απόσταση ακολουθούν Lamda και Πειραιώς ευρισκόμενες στο +1,12% έκαστη.

Το σημερινό κλίμα

Σε μια ημέρα κατά την οποία η επικαιρότητα κινείται σε ρυθμούς καλοκαιριού, η ελληνική αγορά πληρώνει τη σταθερή αποχή των επενδυτών.

Χθες οι ενδιάμεσες εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν, έκαναν λόγο για ανάπτυξη της τάξεως του 4% της ελληνικής οικονομία, υψηλότερα από το 2,6% της Ευρωζώνης. 

Ωστόσο, όπως φαίνεται οι ευοίωνες προοπτικές για την ελληνική οικονομία και μάλιστα σε μια περίοδο στην οποία ο τουρισμός φθάνει στην κορύφωσή του από πλευράς εσόδων και αφίξεων, δεν συγκινούν τους επενδυτές οι οποίοι σταθερά γυρίζουν την πλάτη τους στις ελληνικές μετοχές.

Κι όσο ο τζίρος θα κινείται σε λιμνάζοντα νερά, οι προσδοκίες για κάποια ευχάριστη προοπτική αναφορικά με το Χρηματιστήριο Αθηνών εξανεμίζονται. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs: Πώς επηρεάζει τις τράπεζες ο πληθωρισμός – Buy για Εθνική και Alpha

Θ. Σκυλακάκης: Υπερβαίνει το 1,2 δισ. ευρώ η απορρόφηση των πόρων του «Ελλάδα 2.0»

ΥΠΟΙΚ: Πιέσεις σε τράπεζες και servicers για ρυθμίσεις δανείων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News