Business & Finance Πέμπτη 14/07/2022, 11:49
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Προσπαθεί να συντηρήσει τα χθεσινά κέρδη – Απώλειες και σήμερα στην Ευρώπη

Χρηματιστήριο: Προσπαθεί να συντηρήσει τα χθεσινά κέρδη – Απώλειες και σήμερα στην Ευρώπη

Προσπάθεια να συντηρήσει τα χθεσινά κέρδη και συγχρόνως να διαφυλάξει τις 800 μονάδες καταβάλει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών

Στο αρχικό στάδιο της σημερινής συνεδρίασης, το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωςσε κάποια κέρδη, ενώ όπως και χθες έτσι και σήμερα στην Ευρώπη οι αγορές σημειώνουν απώλειες.

Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις αναθεωρημένες εαρινές προβλέψεις της για την οικονομία και τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κομισιόν περιμένει ανάπτυξη 2,6% φέτος και 1,4% το 2023 στην Ευρωζώνη, την ώρα που οι προβλέψεις του Μαΐου μιλούσαν για ρυθμούς 2,7% και 2,3% αντίστοιχα.

Ο πληθωρισμός, που ήδη βρίσκεται σε επίπεδα-ρεκόρ και είναι τουλάχιστον τετραπλάσιος σε σχέση με τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για 2%, αναμένεται τώρα στο 7,6% για το 2022 και στο 4% για το 2023, από 6,1% και 2,7% αντίστοιχα.

Η πρωινή εικόνα

Πίσω στη Λεωφόρο Αθηνών, οι επενδυτές δεν συμμερίζονται τις ανησυχίες των Ευρωπαίων ομολόγων τους και επιδίδονται και σήμερα σε αγορές, προσεκτικές σε αυτό το στάδιο.

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει κινείται πέριξ του μηδενός και των 803 μονάδων. 

Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 2 εκατ. τεμάχια. Σε άνοδο 0,16% και 0,06% οι Δείκτες Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, με τον τραπεζικό δείκτη να κινείται χαμηλότερα κατά 0,32%.

ΔΕΗ, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ υψηλότερα του +2%.

Η μετοχή της Aegean υποχωρεί κατά σχεδόν 2% και είναι η μετοχή μεταξύ εκείνων της υψηλής κεφαλαιοποίησης που δέχεται τις εντονότερες πιέσεις.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΤΑΙΠΕΔ: Αρχές 2023 οι προσφορές για την Αττική Οδό – Plan B για το «Ελ. Βενιζέλος»

Macquarie Group: Σχεδιάζει επενδύσεις 12 με 15 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News