Business & Finance Τετάρτη 23/12/2020, 22:21
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Ξανά σε άνοδο οι τιμές πετρελαίου

Ξανά σε άνοδο οι τιμές πετρελαίου

Σε άνοδο μεγαλύτερη του 2% επέστρεψαν σήμερα οι τιμές πετρελαίου, μετά τη μείωση των αποθεμάτων αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ, σε μία εξέλιξη που αναζωπύρωσε τις ελπίδες των επενδυτών για ανάκαμψη της ενεργειακής ζήτησης. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο κινήθηκε στα 51,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Ν.Υόρκη η τιμή αργού διαμορφωνόταν πάνω από τα 48 δολάρια το βαρέλι. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 562.000 βαρέλια ημερησίως, στα 499,5 εκατ.βαρέλια, την εβδομάδα που έληξε στις 18 Δεκεμβρίου. Κατά 1,1 εκατ.βαρέλια μειώθηκαν και τα αποθέματα βενζίνης, κάτι που δεν περίμενε η αγορά. Αναλυτές βλέπουν στα στοιχεία αυτά ένα σημάδι βελτίωσης σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα χωρίς ωστόσο να διαμορφώνεται ακόμη τάση, δεδομένου ότι στη στήριξη των τιμών συνέβαλε και η πτώση του δολαρίου. 

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις εξελίξεις στη Νιγηρία, όπου η διακοπή της προσφοράς λόγω πυρκαϊάς σε τέρμιναλ εξαγωγών πετρελαίου της Exxon Mobil συνέβαλε και αυτή στη στήριξη των τιμών. Πηγή του Reuters ανέφερε ότι η παραγωγή αναμένεται να επαναληφθεί στις αρχές Ιανουαρίου.

Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς εφιστούν την προσοχή ότι η αβεβαιότητα εξακολουθεί να είναι μεγάλη μετά τη μετάλλαξη του κορωνοϊού που έχει θέσει σε επιφυλακή τις υγειονομικές αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο. 

moneyreview.gr
  
  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News