Business & Finance Πέμπτη 7/07/2022, 19:01
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι για δεύτερη ημέρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ράλι για δεύτερη ημέρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Νέα άνοδος στις ευρωαγορές στον απόηχο των πρακτικών της Fed όπου μεταξύ άλλων, αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας φέρονται υπέρ μιας σκληρής στάσης έναντι του πληθωρισμού, στηρίζοντας αύξηση των επιτοκίων από 50 έως 75 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση στα τέλη Ιουλίου.

O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,88% στις 415 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 1,14% στις 7.189 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,97% στις 12.843 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,60% στις 6.006 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή WTI σημειώνει «άλμα» 5,7% στα 104,22 δολ, και η τιμή του χρυσού κινείται υψηλότερα 0,2% στα 1,740 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0165 δολ.

Στο μεταξύ, πίσω στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Μεγάλη Βρετανία, την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, του οποίου τα πολιτικά στελέχη παραιτούνταν το ένα μετά το άλλο τις τελευταίες ημέρες. Οπως δήλωσε, η διαδικασία για την εκλογή του νέου ηγέτη θα ξεκινήσει τώρα και το χρονοδιάγραμμα θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριστεί ο νέος ηγέτης.

«Η διαδικασία επιλογής του νέου ηγέτη θα πρέπει να ξεκινήσει τώρα», είπε ο Τζόνσον στην πόρτα της Ντάουνινγκ Στριτ. «Και σήμερα διόρισα ένα υπουργικό συμβούλιο για να υπηρετήσει, όπως θα κάνω κι εγώ, έως ότου υπάρξει νέος αρχηγός».

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 0,2% τον Μάιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, ανέφερε την Πέμπτη η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας Destatis. Η αύξηση ήταν μικρότερη από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές. Σε ετήσια βάση, μειώθηκε κατά 1,5%.

Εξαιρουμένης της ενέργειας και των κατασκευών, η παραγωγή στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News