Business & Finance Τετάρτη 6/07/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Τα πρακτικά της Fed έφεραν ανάκαμψη

Wall Street: Τα πρακτικά της Fed έφεραν ανάκαμψη

Με μικρή άνοδο έκλεισε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στα πρακτικά της Φέντεραλ Ριζέρβ. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 69,86 μονάδες ή 0,23%, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,36% και ο Nasdaq 0,35%. 

Οι μετοχές ανέκαμψαν μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed από τη συνεδρίαση του Ιουνίου, που έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα είναι απόλυτα δεσμευμένη να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό. Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ εκτιμούν ότι και στη συνεδρίαση του Ιουλίου θα χρειαστεί ακόμη μία μεγάλη επιτοκιακή αύξηση των 50 ή 75 μονάδων βάσης. 

Οι λεγόμενοι «αμυντικοί» τομείς, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών κοινής ωφελείας, παρουσίασαν την καλύτερη επίδοση, με τις μετοχές της Northrop Grumman να ενισχύονται 3,8%, της UnitedHealth Group περίπου 2% και της Constellation Energy περισσότερο από 3%.  

Υψηλές επιδόσεις παρουσίασαν επίσης και οι μετοχές τεχνολογίας, με τις Cisco Systems και Adobe να ενισχύονται 1,7% εκάστη και τη Microsoft 1,3%. 

Aμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών, διεύρυναν την άνοδο και οι ομολογιακές αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών, σε μία ένδειξη ότι οι επενδυτές έχουν ήδη προεξοφλήσει την προοπτική μεγαλύτερων επιτοκιακών αυξήσεων. Αυτό θα μπορούσε να καθησυχάσει κάποιους επενδυτές στην αγορά μετοχών που θέλουν από την κεντρική τράπεζα απόλυτη δέσμευση να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%. 

Στον αντίποδα, οι μετοχές ενέργειας που παρουσίασαν από τις χειρότερες επιδόσεις της ημέρας, καθώς οι τιμές πετρελαίου συνέχισαν την καθοδική τους πορεία. Οι μετοχές των Chevron και Diamodback Energy υποχώρησαν 1,3% και 3,4% αντίστοιχα. 

Ωστόσο, οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, ειδικά αφότου η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε κάτω από την απόδοση του διετούς. Η αντιστροφή της καμπύλης των ομολόγων είναι παραδοσιακά σημάδι προειδοποίησης ότι η οικονομία μπορεί να διολισθήσει σε ύφεση. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News