Business & Finance Τετάρτη 6/07/2022, 17:56
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: «Εκτροχιασμός» στην τελευταία στροφή και απώλειες 0,06%

Χρηματιστήριο: «Εκτροχιασμός» στην τελευταία στροφή και απώλειες 0,06%

Ούτε σήμερα βρήκε τις δυνάμεις προκειμένου να κινηθεί ανοδικά το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ενώ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίαση κινούταν ανοδικά, μετά τις 17:00 έκανε μεταβολή, πέρασε σε αρνητικό έδαφος και έμεινε εκεί έως το κλείσιμο.

Ο Γενικός Δείκτης μπορεί μεν να κατέγραψε οριακές απώλειες της τάξεως του 0,06%, ωστόσο στο ιστορικό του καταγράφει ακόμη μία πτώση και επεκτείνει πλέον την καθοδική του πορεία στις δέκα από τις τελευταίες έντεκα συνεδριάσεις. Η υποχώρηση αυτή έφερε τον ΓΔ στις 779,20 μονάδες το οποίο ήταν και το χαμηλό ημέρας, με το υψηλό ημέρας να καταγράφεται στις 792,22 μονάδες στο διάστημα που το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωνε κέρδη. Το επίπεδο αυτό βρίσκεται μια ανάσα από το χαμηλό για φέτος και το οποίο σημειώθηκε χθες στις 778,84 μονάδες. 

Ο τζίρος στα ίδια περίπου επίπεδα με χθες χαμηλότερα όμως στα 74,1 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 38,2 εκατ. τεμάχια. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης έκλεισε με ήπια άνοδο της τάξεως του 0,18%, με αυτόν της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση στο +0,53% και τον τραπεζικό δείκτη στο +0,86%.

Από τις επιμέρους μετοχές, στον FTSE Large Cap ξεχώρισαν αυτές των ΟΠΑΠ, Lamda, Mytilineos, Eurobank σημειώνοντας άνοδο 2,14%, 1,84%, 1,48% και 1,47% αντίστοιχα, ενώ πιο πίσω στο +1,17% βρέθηκε η μετοχή της ΔΕΗ. 

Στον αντίποδα, τη χειρότερη σημερινή εικόνα παρουσίασαν η μετοχή της Σαράντης (-3,31%), της Motor Oil (-3,22%), της Aegean (-2,23%), ΓΕΚ Τέρνα (-1,55%), ΑΔΜΗΕ (-1,35%) και Jumbo (-1,33%).

Αν όχι σήμερα πότε;

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα μια νέα εταιρεία, τη Dimand καθώς η μετοχή της έκανε ντεμπούτο. Μια πρεμιέρα ωστόσο που δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς η μετοχή της πραγματοποίησε βουτιά 4%. Η είσοδος μιας νέας εταιρείας στην ελληνική αγορά θα μπορούσε να λειτουργήσει καταλυτικά, ωστόσο φάνηκε ότι δεν συγκίνησε τους επενδυτές. 

Από την άλλη σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι επενδυτές επέστρεψαν στις μετοχές με αποτέλεσμα τα κυριότερα εξ αυτών να καταγράφουν αισθητά κέρδη.  Το δέκα στα έντεκα (απώλειες στις δέκα από τις έντεκα τελευταίες συνεδριάσεις) συνιστά το χειρότερο σε διάρκεια διάστημα για την ελληνική αγορά για την τρέχουσα χρονιά.

Σε αυτό το διάστημα η σημερινή υποχώρηση ήταν η έκτη διαδοχική και σημειώνεται για δεύτερη φορά στη διάρκεια του 2022, από τις 29 Απριλίου έως τις 9 Μαΐου. Το ερώτημα που προκύπτει εύλογα είναι, αν σήμερα που στα χρηματιστήρια στην Ευρώπη έχει αποκατασταθεί η κατάσταση μετά τον χθεσινό πανικό, δεν μπορεί η Λεωφόρος Αθηνών να καταγράψει κέρδη, τότε πότε θα το κάνει; 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Β. Ψάλτης: Η εισαγωγή της Dimand στο Χ.Α. η πρώτη μεγάλη νέας εταιρείας από το 2007

Πώς διαμορφώνεται η επόμενη ημέρα στην Intrakat

Attica Bank: Νέα συμφωνία μετόχων επιδιώκει το ΤΧΣ

  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News