Business & Finance Τετάρτη 6/07/2022, 16:58
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Χαμηλές ταχύτητες στην έναρξη της συνεδρίασης

Wall Street: Χαμηλές ταχύτητες στην έναρξη της συνεδρίασης

Με χαμηλές ταχύτητες και προς διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

Προς διαφορετικές κατευθύνσεις κινήθηκαν χθες και δείκτες, με τον Dow Jones να υποχωρεί και τους S&P 500 και Nasdaq να κλείνουν με άνοδο. 

Ωστόσο σήμερα η εικόνα έχει αντιστραφεί κι έτσι ο Dow Jones παρουσιάζει οριακά κέρδη, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,12%, με τον Nasdaq να κινείται χαμηλότερα κατά 0,20%. 

Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, καθώς στις 21:00 ώρα Ελλάδος θα δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Άπαντες αναμένουν με αγωνία τα πρακτικά, για να προσπαθήσουν να αποτιμήσουν πώς θα κινηθεί η Fed το επόμενο διάστημα, μετά την αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες, η πιο επιθετική αύξηση για δεκαετίες. 

Στο μεταξύ λίγο μετά το άκουσμα του κουδουνιού για τη σημερινή έναρξη, είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Ιούνιο. 

Ειδικότερα, ο σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών ΡΜΙ της S&P Gloabal για τον κλάδο της μεταποίησης και των υπηρεσιών, υποχώρησε στις 52,3 μονάδες, από 53,6 κι έναντι εκτιμήσεων για τιμή στις 51,2 μονάδες. Η δραστηριότητα των επιχειρήσεων κατέβασε μεν ταχύτητα, ωστόσο παρέμεινε υψηλότερα των 50 μονάδων, το όριο που διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση μιας δραστηριότητας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News