Business & Finance Τετάρτη 6/07/2022, 16:43
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Αντίδραση των χρηματιστηρίων μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες

Ευρώπη: Αντίδραση των χρηματιστηρίων μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες

Αντίδραση βγάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις βαριές απώλειες που υπέστησαν χθες και με την άνοδο που καταγράφουν καταφέρνουν να διαγράφουν το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 μετά την χθεσινή υποχώρηση της τάξεως του 2,11%, σήμερα κινείται ανοδικά κατά 1,66%.

Παρόμοιο είναι και το ποσοστό θετικής μεταβολής που καταγράφουν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Παρίσι, αυτό στη Φρανκφούρτη ενισχύεται σχεδόν κατά 1,55%, ενώ το χρηματιστήριο στο Μιλάνο σημειώνει ηπιότερη άνοδο της τάξεως του 0,95%.  

Ο χθεσινός πανικός για το ενδεχόμενο ενεργειακής ανεπάρκειας στην Ευρώπη και για τον ερχομό μιας οικονομική ύφεσης, ένας πανικός που έφερε και τις χθεσινές απώλειες, έχει εξαφανιστεί σήμερα.

Σε αυτό συνέβαλαν αρχικά τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας τον Μάιο, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, όταν τον Απρίλιο είχαν συρρικνωθεί κατά 1,8%. Μπορεί το ποσοστό ανόδου να είναι η ελάχιστη τιμή, ωστόσο συνιστά τον πρώτο μήνα κατά τον οποίο η μεταβολή είναι ανοδική, από τότε δηλαδή που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. 

Στη συνέχεια στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος βοήθησαν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη, οι οποίες σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 0,2% τόσο σε ετήσια όσο και σε μηναία βάση. 

Μοιραία ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων είναι ο αυτός με την καλύτερη σημερινή εικόνα με άνοδο 3,44%, ενώ στο +3,27% βρίσκεται ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News