Business & Finance Τετάρτη 6/07/2022, 14:45
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Διατηρείται σε ήπια άνοδο με ώθηση από τις τράπεζες 

Χρηματιστήριο: Διατηρείται σε ήπια άνοδο με ώθηση από τις τράπεζες 

Σε ανοδική τροχιά παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ωστόσο η μεταβολή που καταγράφει διαγράφει ένα μικρό μέρος των χθεσινών απωλειών της τάξεως του 3,21%, με τις τραπεζικές μετοχές και αυτή της Mytilineos να έχουν αναλάβει από το πρωί να οδηγήσουν τη σημερινή συνεδρίαση.

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,85%, μια άνοδος που τον συγκρατεί ωστόσο χαμηλότερα των 790 μονάδων και συγκεκριμένα στις 786,20 μονάδες. 

Ο τζίρος έχει φθάσει στα 40 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών στα 21 εκατ. τεμάχια. Το +1% έχει ξεπεράσει ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, ενώ ο Mid Cap προσθέτει 0,66%. Με τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών να καταγράφουν αισθητά κέρδη, ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,71% και έχει πιάσει τις 450 μονάδες. 

Alpha Bank και Πειραιώς οι μετοχές του FTSE Large Cap που ξεχωρίζουν με κέρδη 2,57% και 2,54% αντίστοιχα, στο 2,44% έχουν ανέλθει οι μετοχές των ΟΠΑΠ και Mytilineos στο +2% η μετοχή της ΕΥΔΑΠ. 

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή υποχωρώντας κατά 2,76%, η μετοχή της Quest χάνει 2,39%, πέριξ του -1% περιηγούνται οι μετοχές των ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil και Jumbo. 

Επίσημη πρώτη

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα άλλη μια νέα εταιρεία, τη Dimand καθώς η μετοχή της έκανε ντεμπούτο στον ελληνικό χρηματιστήριο.

Μια πρεμιέρα ωστόσο που δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς η μετοχή της πραγματοποιεί βουτιά σχεδόν 4,87%.

Η είσοδος μιας νέας εταιρείας στην ελληνική αγορά θα μπορούσε να λειτουργήσει καταλυτικά, ωστόσο δεν δείχνει να συγκινεί τους επενδυτές. 

Από την άλλη σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι επενδυτές έχουν επιστρέψει με αποτέλεσμα τα κυριότερα να καταγράφουν αισθητά κέρδη. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Β. Ψάλτης: Η εισαγωγή της Dimand στο Χ.Α. η πρώτη μεγάλη νέας εταιρείας από το 2007

Πώς διαμορφώνεται η επόμενη ημέρα στην Intrakat

Attica Bank: Νέα συμφωνία μετόχων επιδιώκει το ΤΧΣ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News