Business & Finance Τετάρτη 23/12/2020, 17:29
ΑΓΟΡΕΣ

Επιστροφή στα κέρδη  για τους Dow Jones και S&P 500 

Επιστροφή στα κέρδη  για τους Dow Jones και S&P 500 

Αποφασισμένοι να καλύψουν το χαμένο έδαφος ή μέρος αυτού δείχνουν οι Dow Jones και S&P 500 σήμερα Τετάρτη, μετά τις χθεσινές απώλειες που σημείωσαν.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αν καταφέρει να διατηρηθεί σήμερα σε θετικό έδαφος, θα βάλει τέλος σε ένα αρνητικό σερί τριών διαδοχικών συνεδριάσεων, σε ένα μήνα, όπου μέχρι στιγμής οι συνεδριάσεις με αρνητικό πρόσημο υπερισχύουν αυτών με θετικό (9 με 7).

Άνω του μηδενός προσπαθεί να ανέλθει και ο τεχνολογικός Nasdaq κινούμενος με οριακές απώλειες, ο οποίος χθες ήταν ο μοναδικός εκ των βασικών δεικτών που έκλεισε με άνοδο 0,51%, βρίσκοντας στήριξη από τη μετοχή της Apple, που χθες μονοπώλησε το ενδιαφέρον μετά τα δημοσιεύματα ότι προτίθεται να εισχωρήσει στην αγορά της αυτόνομης οδήγησης, προσδοκώντας να κυκλοφορήσει το δικό της όχημα το 2024. 

Σήμερα, οι επενδυτές δείχνουν να μην πτοούνται, ούτε από τους «κεραυνούς» του προέδρου Τραμπ κατά του νέου πακέτου δημοσιονομικής στήριξης, ούτε από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε το νέο πακέτο ύψους 900 δισ. δολαρίων ως «ντροπή» και προέτρεψε τους Αμερικανούς βουλευτές να αλλάξουν τους όρους του νομοσχεδίου, ειδικότερα εκείνους που προβλέπουν την άμεση οικονομική ενίσχυση προς τους πολίτες.

Παράλληλα, πριν λίγη ώρα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις αιτήσεις νέων επιδομάτων ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες ανήλθαν στις 803.000, από 892.000 μια εβδομάδα, νωρίτερα και έναντι εκτιμήσεων για 888.000 νέες αιτήσεις. 

Εντούτοις, το κλίμα δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα μοιάζει εορταστικό στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με το Nasdaq προς το παρόν να μην συμμετέχει σε αυτό. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News