ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Υποχωρεί και ακροβατεί με τις 800 μονάδες

Χρηματιστήριο: Υποχωρεί και ακροβατεί με τις 800 μονάδες

Σε πτωτική τροχιά παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, υποχωρώντας για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση κι ενώ στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης είχε μια ανοδική αντίδραση.

Με τις χθεσινές απώλειες το ελληνικό χρηματιστήριο ισοφάρισε το χειρότερο χρονικά διάστημα με οκτώ πτωτικές συνεδριάσεις σε εννέα διαδοχικές. 

Σε εκείνο το διάστημα από τις 26 Απριλίου έως τις 9 Μαΐου καταγράφηκε το μεγαλύτερο σερί των διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων, έξι τον αριθμο και αν θέλει κάποιος να είναι πιο ακριβολόγος ως χειρότερο διάστημα θεωρούνται αυτές οι έξι συναπτές συνεδριάσεις για το 2022.

Η σημερινή εικόνα 

Όπως και να έχει και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο αδυνατεί να διαφύγει από τις πιέσεις που του εξασκούνται το τελευταίο διάστημα. Μπορεί από τις 22 Ιούνιο ως επί το πλείστον οι μεταβολές να μην είναι μεγάλου εύρους, όμως η σταθερή υποχωρητική πορεία έχει ροκανίσει 36 μονάδες και πλέον η ελληνική αγορά προσπαθεί να διασώσει τις 800 μονάδες. 

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,71% και έχει κατέλθει του ορίου αυτού στις 799,80 μονάδες και πλέον η σημερινή πορεία του μοιάζει με ασκήσεις «θάρρους». Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 11 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 4 εκατ. ευρώ.

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης φλερτάρει με το -1%, με τον Mid Cap να καταγράφει πιο ήπιες απώλειες περί του 0,20%. Με τις τέσσερις μετοχές των συστημικών τραπεζών σε αρνητικό έδαφος, ο τραπεζικός δείκτης χάνει 1,85%. 

Η μετοχή της Mytilineos και σήμερα στα κατώτερα στρώματα διαγράφοντας 2,71%, στο κατόπι της αυτή της Eurobank στο -2,33% και στο -1,28% η ΓΕΚ Τέρνα. 

Σαράντης, Quest ανεπηρέαστες παρουσιάζοντας κέρδη 1,20% και 1,17% αντίστοιχα. 

Στο στόχαστρο των επενδυτών η μετοχή της Intrakat καθώς έχει κάνει βύθιση περί του 4,60$, μετά την ανακοίνωση ότι επήλθε συμφωνία για την πώληση του 61% των μετοχών της στο επενδυτικό σχήμα των Μπάκου – Καϋμενάκη, έναντι 2,95 ευρώ ανά μετοχή ή συνολικού τιμήματος περίπου 70,2 εκατ. Ευρώ.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες του MR οι εφοπλιστές Ηλίας Γκότσης και Κώστας Αγγέλου απέκτησαν περίπου το 30% του κατασκευαστικού ομίλου. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι μέτοχοι της Intrakat κ.κ. Λαζαράκης, Στασινόπουλος και Σουρέτης, πούλησαν το 15,7% της εταιρείας στον κ. Γκότση. Επίσης, στελέχη της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένου του κ. Θεοδωρίδη, πούλησαν ποσοστό 13,6% στον εφοπλιστή κ. Αγγέλου. Όλες οι συναλλαγές έγιναν στην τιμή των 2,95 ευρώ ανά μετοχή.

Αντιθέτως προς την αντίθετη κατεύθυνση και με σχεδόν παρόμοιο ποσοστό μεταβολής κινείται η μετοχή του ίδιου ομίλου Intracom. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Intrakat: Αλλάζει χέρια το 61% – Ποιοι είναι οι νέοι μέτοχοι

Economist : Διατηρεί στο 4% την πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News